Cutremur total la granița cu România! Anunțul venit chiar de la vârful NATO: Trebuie să fim pregătiți

NATO/SURSA FOTO: Dreamstime

Avertismentul dur venit de la vârful NATO! Secretarul general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a venit cu vești importante în ceea ce privește conflictul armat dintre Ucraina și Rusia.

La un an după ce Vladimir Putin a ordonat invazia neprovocată în Ucraina, secretarul general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), a venit cu o veste destul de cruntă. Jens Stoltenberg a declarat că președintele rus nu a arătat nicio voință de pace în toată această perioadă. Din acest motiv, spune șeful NATO, Alianța trebuie să se pregătească pentru o confruntare de lungă durată cu Federația Rusă.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru un termen îndelungat, asta poate dura mulţi ani. Preşedintele Putin vrea o Europă diferită, o Europă unde el să-şi poată controla vecinii, unde poate să decidă ce pot face ţările”, mai spune acesta.

Secretarul general al NATO mai spune că alianța se teme acum de faptul că Vladimir Putin pregătește o nouă ofensivă majoră, la aproape un an de la invazia din Ucraina. Amintim că aceasta a avut loc pe data de 24 februarie 2022.

„„Cele 30 de ţări membre ale Alianţei rămân mai hotărâte ca niciodată să facă în aşa fel încât Ucraina să câştige războiul şi noi suntem aici pentru a ne asigura că Ucraina câştigă acest război şi pentru a-i furniza arme, muniţii şi sprijinul de care are nevoie.

Dacă preşedintele Putin câştigă în Ucraina, va fi o tragedie pentru ucraineni. Dar va fi periculos şi pentru noi, pentru că el şi alţi lideri autoritari vor fi convinşi că atunci când folosesc forţa militară îşi pot atinge obiectivele”, a mai spus el.

Investiții importante pentru modernizarea capacităților militare

Anterior, el a declarat, în cadrul reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO că este nevoie de investiții importante pentru modernizarea capacităților militare ale Alianței. Jens Stoltenberg a mai spus că este o nevoie acută ca stocurile de muniții, diminuate de ajutorul oferit Ucrainei, să fie completate.

Șeful NATO a mai spus că Alianța are nevoie de o capacitate industrială care să poată produce mai multe arme și muniții pentru un război puternic, precum cel din Ucraina.

În ceea ce privește pacea dintre Ucraina și Federația Rusă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase anul trecut, în decembrie, că are un plan de pace în zece puncte. Acesta a fost discutat și cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Planul prevede ca Rusia să își retragă trupele din toate teritoriile ucrainene, chiar și din Crimeea, iar frontierele de stat ale Ucrainei să fie din nou restabilite.