Cutremur total la Moscova! Germania a făcut anunțul pe care îl aștepta toată lumea

Germania

Sursă: Dreamstime

Cutremur total la Moscova! Ministrul de Externe din Germania, Annalena Baerbock, spune că țara sa se află în procesul de a-şi reduce dependenţa faţă de energia rusească. Aceasta a explicat că vor să reducă procentul "la zero pentru totdeauna".

Germania vrea să reducă LA ZERO dependența de importurile energetice din Rusia

Ministrul german de Externe a spus în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, că nu poate exista nimic în comun cu Rusia. Oficialul susține că țara condusă de Vladimir Putin este un „agresor” care nu respectă regulile şi comite crime de război.

Potrivit declarației făcute de Annalena Baerbock, războiul nu s-a terminat chiar dacă trupele ruseşti s-au retras din Kiev.

„O rachetă poate lovi aproape oriunde în această ţară”, a spus ministrul german de Externe.

Baerbock a anunţat şi redeschiderea ambasadei ţării sale la Kiev

De asemenea, Baerbock a anunţat şi redeschiderea ambasadei ţării sale la Kiev, potrivit AFP. Ambasada, închisă la puţin timp declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie, va fi redeschisă iniţial „cu o prezenţă minimală”, spune Annalena Baerbock.

Şefa diplomaţiei germane, care a vizitat Kievul împreună cu omologul ei din Ţările de Jos, a spus că cele două ţări vor furniza Ucrainei 12 tunuri Howitzer şi că instruirea privind operarea lor va începe imediat.

„Aş vrea să mulţumesc Germaniei că şi-a schimbat poziţia în mai multe chestiuni. Am văzut prima rachetă rusească lovind Kievul pe 24 februarie şi a lovit de asemenea politica tradiţională a Germaniei privind Rusia„, a spus la rândul său ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Kuleba a prezentat drept exemple ale acestor schimbări de poziţie aprovizionarea cu arme şi sprijinul Berlinului pentru embargoul asupra petrolului rusesc.

Germania pregătește un plan de criză în cazul în care livrările de gaze rusești se vor opri brusc

Simultan, Germania se pregătește de o eventuală oprire bruscă a livrărilor de gaze rusești cu un pachet de măsuri de urgență, au spus anterior surse apropiate acestui dosar, care adaugă că pachetul de măsuri ar putea include și naționalizarea unor firme importante.

Sursele au mai spus că aceste pregătiri sunt coordonate de Ministerul german al Afacerilor Economice și că ele aduc în prim-plan starea de alertă referitoare la livrările de gaze naturale, subliniind că ele sunt importante pentru producția de oțel, mase plastice și automobile a țării.

În 2021, gazele rusești au fost responsabile pentru 55% din importurile Germaniei iar autorităţile de la Berlin sunt presate să reducă o relaţie de afaceri cu Rusia care potrivit criticilor ajuta la finanţarea războiului din Ucraina.