Studiul evocă cinci furnizori japonezi care contribuie la producţia iPad 2, o tabletă informatică lansată pe piaţa americană la data de 11 martie şi este aşteptată în alte 25 de state începând cu 25 martie: Toshiba, Elpida Memory, AKM Semiconductor, Asahi Glass şi Apple Japan.

‘Chiar dacă unii din aceşti furnizori au anunţat că facilităţile lor de producţie nu au suferit pagube, livrările de componente de la toate aceste companii este posibil să fie afectate de problemele logistice care afectează majoritatea companiilor japoneze din zona afectată de cutremur’, susţine IHS iSuppli. Lista problemelor logistice include aprovizionarea cu materii prime, întreruperea energiei electrice şi livrarea produselor finite.

Aceste dificultăţi vin într-un moment în care Apple vrea să accelereze producţia iPad 2 pentru a face faţă unei cereri peste aşteptări.

Apple Inc a anunţat marţi că a decis să amâne lansarea tabletei iPad 2 pe piaţa japoneză, în urma devastatorului cutremur care lovit arhipelagul nipon săptămâna trecută. Apple intenţiona să lanseze ultimul său produs pe piaţa din Japonia începând din 25 martie. Compania nu a oferit o nouă dată la care va avea loc lansarea iPad 2.

SURSA: Agerpres