A lucrat 11 ani ca economist-şef la biroul regional al Fondului Monetar Internaţional, fiind implicată în negocierile pe care statul român le-a avut cu instituţia financiară în cadrul acordului semnat în 2009.
În anul 2013, Anca Dragu a fost recrutată de Comisia Europeană ca analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe. A fost ministrul Finanţelor Publice, în guvernul condus de Dacian Cioloş, funcție pentru care a renunţat la jobul bine plătit de la Comisia Europeană. A fost a doua femeie în funcția de ministru al Finanțelor din istoria României. Mamă a unui băieţel în vârstă de 7 ani, Anca Dragu mărturiseşte că s-a întors în ţară din dorinţa de a pune umărul la ce înseamnă construcţia sănătoasă a României. Potrivit ei, „nu ai cum să nu reuşeşti în carieră dacă urmezi paşii fireşti şi corecţi”.
Cât a fost ministru Finanţelor a pus bazele informatizării sistemului electronic de plată a taxelor şi impozitelor şi a adus o serie de simplificări la Codul Fiscal, atât pentru companii cât şi pentru persoanele fizice. „Scopul Ministerului Finanțelor, al ANAF, nu e să închidă firme, ci să sprijine mediul de afaceri”, declara aceasta, în urmă cu câteva luni. În august 2016, Anca Dragu, aflând de nedreptatea făcută, dintr-o eroare, unui contribuabil, l-a sunat personal şi l-a chemat la discuţii. „Am văzut povestea online, am primit postarea lui de la un coleg, de la secretarul de stat Claudiu Vrânceanu, și de la vicepremierul Borc. Am citit povestea, m-a intrigat, nu este prima poveste de genul ăsta, din păcate, și l-am invitat la o discuție. Voiam să înțeleg mai bine prin ce trece o firmă, un start-up, firmă mică, care trebuie să obțină codul de TVA”, a spus Anca Dragu, la un post de televiziune.
Să fiu sinceră, l-am sunat și am spus: sunt Anca Dragu, am făcut și o pauză după „ministrul Finanțelor“, mă gândeam că poate omul nu mă crede, sau poate că nu e potrivit, dar a fost într-adevăr un gest spontan și o oarece revoltă pe care am simțit-o față de un sistem care aducea probleme unei firme serioase, unei firme care oferea locuri de muncă, unui bun contribuabil”, a explicat gestul său, ministrul Finanţelor. După întâlnirea cu aceasta, Valentin Radu, patronul firmei cu pricina a descris exact ce a simţit după această întâlnire. „Beneficiul major a fost că am văzut că sunt oameni care vor să schimbe procesul și sunt acolo pentru a transforma lucrurile în mai bine, nu pentru a sta în tot felul de discuții”, a spus contribuabilul.