Acest termen, care a stârnit controverse pe rețelele de socializare, definește milenarii care s-au născut în prima jumătate a anilor 1980 și care se simt confortabil și cu comunicațiile analogice și cu cele digitale, potrivit Entrepreneur.
Adevărul despre aceste persoane
Există nedumeriri și nemulțumiri ale celor incluși în această categorie, în condițiile în care geriatria este o ramură a medicinii care studiază și tratează bolile bătrâneții.
Termenul „milenar geriatric” a apărut într-un articol publicat în „Medium”, unde s-a vorbit despre importanța valorificării vechilor milenari pentru a ușura coexistența între generații în „Noua Normalitate”.
„Milenarii geriatrici sunt o microgenerare specială, apărută la începutul anilor 1980. Ei se simt confortabil cu formele de comunicare analogice și digitale”, spune articolul.
Din punct de vedere tehnic, milenarii sau generația Y, adică toți acei oameni care s-au născut între anii 1980 și 1996. O generație care astăzi cuprinde oameni cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani. Articolul din ”Medium” preciza că microgenerarea celor născuți între 1980 și 1985 cuprindea un subgrup denumit „geriatric millennials”.
Reacţii extrem de dure
Asta a provocat reacții pe rețelele sociale, mulți simțindu-se vexați de o astfel de clasificare, deoarece ea nu are nicio legătură cu starea de sănătate sau cu termenul de „geriatrie”.
„Când am decis să schimbăm termenul„ milenar mai vechi cu cel de milenar geriatric? Cine a acceptat acest lucru?”, se spune într-un mesaj.
Pentru mulți, diviziunea a fost inutilă, deoarece există un alt termen pentru a defini primul val de milenari care a venit în lume: „Xenniali”, adică acei oameni care sunt tehnic milenari, dar împărtășesc multe caracteristici cu generația X.
Generația milenarilor este cea născută între începutul anilor 1980 și începutul anilor 2000. Din punct de vedere sociologic, milenarii, la fel ca fiecare generație anterioară (X, spre exemplu) vine cu trăsături proprii și cu un mod specific de a privi viața ori normele sociale.
Milenarii nu sunt doar extensia generației anterioare, iar toată tehnologia și efectele ei asupra noastră sunt dovada clară a acestui fapt. Opinia generală este că milenarii se poziționează cumva împotriva regulilor, mai libertini și gata să își asume riscuri.