Dacă țineți la confidențialitate, ștergeți aceste aplicații de pe telefon

Apple a anunțat zilele trecute că își dublează angajamentul privind confidențialitatea, cu viitoarele actualizări de software. Versiunea sa iOS 15 și alte noutăți au în centru noțiunea de confidențialitate.

Aceste schimbări vor face mai dificilă spionarea utilizatorilor cărora aplicațiile le trimit e-mailuri, iar lucrurile pe care oamenii le fac pe internet vor fi ascunse și mai mult de ochii curioșilor.

Dar nici cele mai bune intenții ale unei companii care apreciază confidențialitatea nu-i pot salva pe utilizatori de ei înșiși. Există o mulțime de aplicații mobile pe care o persoană le-ar putea instala pe dispozitivele sale și care pot anula eforturile celor de la Apple.

Un raport Blissmark arată că mai multe aplicații mobile sunt deosebit de „obraznice” atunci când vine vorba de gradul de a se insinua în viața utilizatorilor, fără să țină cont de confidențialitate.

Prin urmare, dacă țineți la confidențialitate, probabil că nu ar trebui să aveți aceste aplicații instalate pe telefoane:

1.Aplicația mSpy

Conform Blissmark, este „o aplicație stalkerware utilizată în special de părinți, care vor să urmărească activitatea online a copilului lor. Aplicația monitorizează mesajele text, apelurile telefonice, locațiile GPS și activitatea de pe alte aplicații populare precum WhatsApp și Snapchat.

2. Aplicația Words with Friends

Este o aplicație mobilă de tip scrabble, unde împreună cu prietenii sau cu persoane necunoscute puteți juca cine știe cele mai multe cuvinte în engleză. Cu toate acestea, provine de la același dezvoltator ca „Draw Something”, deci provoacă aceleași îngrijorări legate de confidențialitate.

Aplicația merge și mai departe cu permisiunea „Locație precisă”. Deși utilizează locația dvs. pentru joc, o folosește și pentru a vă afișa reclame bazate pe locație.

3. Facebook

Păcatele privind încălcarea confidențialității de către gigantul social media sunt arhicunoscute. Informaţii personale a peste trei milioane de oameni cu conturi pe reţeaua de socializare au fost culese şi stocate pe un site foarte slab securizat. Facebook a minimalizat implicațiile acestui scandal.

Iar acum lucrează la un ceas care poate monitoriza ritmul cardiac al utilizatorului, pe lângă activitățile de fitness. Dar, odată cu ștergerea aplicației Facebook din cauza problemelor de confidențialitate se vor elimna și alte aplicații deținute de Facebook, cum ar fi Facebook Messenger.