Deși cifra poate părea mică, trebuie luat în calcul faptul că la ediția anterioară, cea din 2008, marca românească a comercializat doar 144 de unități rezultând astfel o creștere de 120%.

 Jumătate dintre clienții Dacia au optat pentru modelul Duster. Conform directorului de comunicare al Renault Franța, Herve Gros, pe lângă cele 317 comenzi primite pentru Dacia, la expoziția auto de la Paris au mai fost înregistrate și 1.124 de solicitări pentru modele Renault, în creștere cu 35% față de ediția din 2008 a salonului auto.

Tot în perioada Mondial de l’Automobile (2 – 17 octombrie), grupul francez a decis să ofere doritorilor posibilitatea de a face rezervări pentru cele două modele electrice care vor intra pe piață anul viitor: Kangoo Express ZE și Fluence ZE.

Numărul solicitărilor pentru aceste vehicule primite via Internet s-a ridicat, după două săptămâni, la 11.500 unități, 3.080 dintre acestea venind din Franța iar restul din alte state europene.

Două treimi dintre solicitanții francezi au fost persoane fizice și o treime companii. Pentru Renault Fluence ZE, model care va fi disponibil în Franța începând cu luna septembrie a anului viitor, prețul solicitat este de 21.300 de euro cu toate taxele incluse.

Acest preț a fost însă calculat după deducerea celor 5.000 de euro oferiți de statul francez ca bonus pentru achiziționarea mașinilor electrice. Pe lângă prețul mașinii, clienții sunt nevoiți să plătească și chiria lunară de 79 de euro pentru baterie. Prețul pentru Kangoo Express ZE, fără taxe de această dată fiindcă mașina este considerată mult mai interesantă pentru firme, este de 15.000 de euro. Desigur, după scăderea celor 5.000 de euro oferiți de stat. Pentru baterie, costul lunar este de 72 de euro, tot fără taxe.