Pavilionul administrativ de la Mioveni al companiei Dacia va fi demolat sâmbătă, inar pe locul respectiv se va amenaja până la toamnă o parcare de 600 de locuri pentru autoturismele salariaţilor şi ale vizitatorilor Dacia.

Aceasta va asigura separarea fluxurilor de maşini şi camioane care aprovizionează unităţile de fabricaţie ale uzinelor de fluxul de pietoni, lucru care va spori securitatea traficului rutier pe platformă.

Pavilionul administrativ a fost construit în anul 1973. Clădirea, formată din parter, mezanin şi 8 etaje, are o înălţime de circa 50 m. În Pavilion lucrau în 2008 în jur de 550 de salariaţi. Birourile lor au fost reamenajate în alte clădiri de pe platformă, unde există în acest moment spaţii moderne, care oferă condiţii mai bune de lucru.

Pavilionul va fi demolat prin basculare pe o anumită direcţie – către parcarea dintre porţile 3 şi 7. Pentru evitarea răspândirii prafului, imediat după prăbuşire, 3 autospeciale de pompieri vor stropi locul cu tunuri de apă.

Pentru demolare, Dacia a obţinut toate autorizaţiile necesare – autorizaţia de demolare de la Primăria Mioveni şi acordul de mediu eliberat de Agenţia Regională de Mediu.

Dacia a colaborat cu societatea Apolodor, care gestionează acest proiect, astfel încât să se reducă la minimum răspândirea materialului rezultat în urma demolării şi a prafului. Pentru securitatea civililor şi a salariaţilor, s-a stabilit o zonă de protecţie de 200 metri de jur împrejurul Pavilionului. Nimeni nu va avea acces in interiorul acestei zone.

Pentru a preveni apariţia situaţiilor periculoase, Dacia a colaborat cu Primăria şi Poliţia Mioveni pentru respectarea regulilor de securitate, conform legislaţiei în vigoare. Dacia va asigura prezenţa la faţa locului a serviciilor Pază şi Protecţie, Apărare civilă, Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă (pompieri) şi Serviciul Medical.

Accesul în zonă va fi restricţionat de către autorităţi. Din motive de securitate, evenimentul va putea fi urmărit numai din interiorul parcării Eurest.