Dacia intra, de astazi, intr-o vacanta fortata, care se va prelungi pana pe 7 decembrie inclusiv.

Motivul oficial prezentat de conducerea companiei este criza mondiala.

Exista insa si pareri care sustin ca motivul este altul, respectiv nerestructurarea companiei, a procesului de productie, a personalului s.a.m.d.

Criticii producatorului de la Colibasi spun, de asemenea, ca Dacia plateste acum faptul ca si-a incalcat promisiunea de a realiza automobilul de 5000 de dolari, care a ajuns pe piata la un pret aproape dublu, chiar mai mare decat pretul cu care masina era vanduta la export.

Vazand ca „merge si asa”, mai spun acestia, Dacia nu a simtit nevoia de restructurare reala si completa pentru a deveni cu adevarat competitiva pentru ca, de fapt, nu concura cu nimeni. Acum, aceasta politica se razbuna.

Este un punct de vedere care poate fi luat in considerare sau nu dar trebuie spus ca, totusi, criza mondiala a redus dramatic cererea pe piata auto fapt care afecteaza productia inclusiv la Dacia.

Facand haz de necaz, desi muncitorilor de la Dacia cu siguranta nu prea le arde de ras, trebuie remarcat totusi faptul ca aceasta perioada de concediu fortat corespunde catorva sarbatori importante, cum ar fi Sf. Andrei sau Sf. Nicolae deci, intr-un fel, tot raul spre bine!

De asemenea, pe lista sarbatorilor se mai adauga si 1 Decembrie zi care, in calendarul ortodox, este dedicata cuviosului Filaret Milostivul. Exista insa o dilema: cine este Filaret Milostivul, Basescu sau Tariceanu, caci amandoi au contribuit la eliminarea temporara a taxei auto ca sa ajute Dacia.