Vânzări excelente pentru Dacia în Italia. Creștere semnificativă în luna iulie

Dacia cucereşte şi Italia. Producătorul auto de la Mioveni este extrem de popular şi în această ţară unde trăiesc foarte mulţi români. Iată care este modelul favorit.

Dacia a înregistrat o creștere semnificativă pe piața auto din Italia în luna iulie, consolidându-și poziția printre cei mai apreciați producători auto. Modelul Sandero continuă să fie unul dintre cele mai populare automobile din această țară, contribuind la un avans de 36,21% pentru marca românească.

Cu un total de 9.686 vehicule înmatriculate, Dacia s-a clasat pe locul trei în iulie 2024, foarte aproape de Toyota, care a înregistrat 9.794 de unități vândute.

Fiat a fost liderul, cu 10.226 vehicule vândute în luna iulie, indică profit.ro.

În primele șapte luni ale anului, Dacia a vândut 61.726 de automobile în Italia, ocupând locul patru în topul mărcilor auto.

În fața sa se află VW, care, în ciuda poziției superioare, a înregistrat un declin de 4% față de anul precedent, cu un total de 74.470 de autoturisme vândute.

Dacia Duster
SURSA FOTO: Facebook, Dacia

Programul local de tip Rabla a stimulat vânzările modelului Sandero

În luna iulie, modelul Sandero de la Dacia a înregistrat o creștere spectaculoasă în Italia. Totul a fost susținut de programul local de stimulare a achiziției de mașini noi, prin casarea vehiculelor uzate.

Cu un total de 5.925 de unități vândute, dintre care 4.647 echipate cu motorul ECO-G, Sandero aproape și-a dublat vânzările față de aceeași perioadă a anului trecut, adăugând aproximativ 2.500 de unități în plus. Astfel, la finalul celor șapte luni ale anului, Sandero a atins un volum total de 39.745 unități, cu 10.000 mai multe decât în 2023.

Dacia Duster a avut, de asemenea, performanțe solide, cu 3.122 de unități vândute în iulie, un număr apropiat de cel din anul precedent. Din totalul înmatriculărilor, 2.000 de mașini au fost echipate cu motor GPL, iar 510 cu motorul 1.5 diesel, indicând cererea constantă pentru aceste variante.

În ceea ce privește celelalte modele din gama Dacia, Jogger și Spring, acestea au înregistrat volume mai mici: 708 unități pentru Jogger și 109 pentru modelul electric Spring, ajungând la 4.440, respectiv 1.299 de unități vândute în primele șapte luni ale anului.