Grupul auto german Daimler a anunţat, marţi, că a cumpărat 10% din acţiunile constructorului american de maşini sport electrice Tesla Motors, cu scopul dezvoltării colaborării pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice.

Daimler şi Tesla lucrează în prezent la implementarea tehnologiei electrice pe maşinile marca smart, deţinută de grupul german.

„Parteneriatul strategic este un pas important pentru a accelera comercializarea maşinilor electrice la nivel global”, a declarat Thomas Weber, membru al boardului de conducere al Daimler AG şi responsabil de cercetarea şi dezvoltarea Mercedes-Benz Cars.

În 2010, Mercedes-Benz va lansa primul model propulsat exclusiv de energie electrică, iar din 2012 Daimler intenţionează să echipeze toate maşinile electrice smart şi Mercedes-Benz cu baterii produse de o nouă companie a grupului, fondată în luna martie a acestui an şi denumită Deutsche Accumotive. Această companie este un joint venture cu Evonik Industries.

Tesla Motors a lansat prima maşină electrică produsă de companie în 2004. Modelul, denumit Tesla Roadster, are o autonomie de peste 450 de kilometri şi accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde, potrivit constructorului.

Compania americană va începe producţia unui nou model electric, denumit Tesla Model S, în 2011.

Grupul german Daimler are o experienţă de 120 de ani în industria auto şi cuprinde companiile Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans şi Daimler Buses.

SURSA: Mediafax