Grupul auto Daimler neaga ca a „pus ochii” pe Polonia, ca o posibila locatie pentru o noua uzina de asamblare, in Europa de Est. Presa poloneza speculase la inceputul zilei ca orasul Ujazd, din vestul Poloniei, ar fi fost ales de catre concernul german pentru a construi modelele Mercedes-Benz A-class si B-class.

Florian Martens, purtatorul de cuvant al grupului, a declarat: „Nu exista inca o decizie definitiva privind locatia noii uzine. Aceasta decizie va fi luata in prima jumatate a acestui an, asa cum a fost planuit initial”.

Pentru a reduce din costurile de productie, Daimler are nevoie de o noua uzina, cu o capacitate de asamblare de 100.000 de unitati anual, intr-o tara „low-cost”, din estul Europei.

Noua uzina va veni in sprijinul uzinei de la Rastatt (in Germania), unde se asambleaza in mod curent A-class si B-class.

La inceputul acestei luni, vice-presedintele programului de management pentru A-class si B-class declarase ca Polonia si Romania sunt „ printre cele mai interesante optiuni pentru grup”. Alte locatii pe care le are in vedere Daimler sunt Republica Ceha, Ungaria si Slovacia.

Data: 29 mai 2008

Sursa: Automotive News Europe