Producatorul german de automobile Daimler a anuntat ca va opri productia timp de o luna, in perioada Craciunului, pe fondul scaderii puternice a cererii.

Oprirea productiei va incepe pe 11 decembrie si va dura pana pe 12 ianuarie cel putin, conform declaratiei unui purtator de cuvant.

Daimler este primul producator de masini de lux care a raportat o scadere puternica a profitului trimestrial pe fondul criziei financiare. Compania a atentionat, de asemenea, ca se asteapta la rezultate nesatisfacatoare si in viitor.

„Criza financiara se transforma in criza economica”, a declarat Dieter Zetsche, presedintele Daimler. „Aceasta provoaca o scadere puternica pe cele mai importante piete. Situatia este extrem de provocatoare”, a mai adaugat Zetsche.

Si producatorul auto Dacia a anuntat la finele saptamanii trecute ca va intrerupe temporar activitatea de productie in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala.

Automobile Dacia urmeaza astfel calea deschisa de mai multi producatori internationali, care au fost nevoiti sa intrerupa productia, printre care si grupul-mama Renault, alaturi de Opel, Fiat sau BMW.

Sursa: Deutsche Welle