Informația făcută publică astăzi de Bodo Uebber, Chief Financial Officer (CFO) a Daimler, este o surpriză pentru mulți analiști. Asta pentru că valoarea de piață a EADS a crescut în ultimele 12 luni cu 23%, până la 22,5 miliarde de euro, însă explicația dată de Uebber pare logică: „vrem să ne concetrăm pe activitatea noastră de bază, adică fabricarea automobilelor și servciile de mobilitate”.
Având în vedere actuala cotație a EADS, Daimler va încasa pe acțiunile vândute circa 1,66 miliarde de euro și va rămâne cu 7,5% din compania europeană. Nu pentru mult timp, pentru că oficialii germani au în plan să vândă o mare parte din pachetul rămas imediat după încheierea perioadei de 180 de zile în care nu pot tranzacționa alte acțiuni.
Conform ANE, 2,76% dintre acțiunile vândute de Daimler vor fi achiziționate de banca KfW, cea care are în grijă întreg pachetul deținut de statul german la EADS, compania-mamă a Airbus. Alte 1,9% dintre acțiuni vor intra în posesia consorțiului Daedalus. Destinația restului acțiunilor vândute de Daimler nu a fost făcută încă publică.