Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.
Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar .
Adamescu a fost reţinut joi, după ce a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie
Potrivit unor surse judiciare, în cauză au fost administrate probe noi şi va fi pusă în mişcare acţiunea penală.
În 22 mai, DNA a anunţat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Adamescu pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită.
La aceeaşi dată, Dan Adamescu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile.
Procurorii au efectuat anterior percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliul lui Dan Adamescu.
În acest caz au fost arestaţi preventiv Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă.
Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.