Dan Barna a făcut o glumă nepotrivită la prezentarea PNRR: Buletinele electronice nu ne fură sufletele şi nici nu ne pervertesc celulele

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna a participat, miercuri, la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta a vorbit despre buletinele electronice și a făcut și o glumă despre românii care nu privesc cu ochi buni noile buletine.

Dan Barna a făcut o glumă nepotrivită la prezentarea PNRR: Buletinele electronice nu ne fură sufletele şi nici nu ne pervertesc celulele

Potrivit vicepremierului, buletinele electronice sunt una dintre cele mai importante componente digitale, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Dan Barna a încercat să facă o glumă la adresa celor care nu privesc cu ochi buni noile buletine, dar momentul ales nu a fost unul prielnic.

„La capitolul transformare digitală, o să spun o singură cifră, 8,5 milioane de cetățeni vor avea carte de identitate electronică. Este un pas important pe care îl facem spre digitalizare, nu ne fură nici sufletele, nici nu ne pervertește celulele, ci pur și simplu ne așează într-o logică funcțională și ne simplifică viața de zi cu zi”, a precizat vicepremierul Dan Barna, în timpul conferinței de presă, la lansarea PNRR.

Planul a fost făcut public

Miercuri, Planul Național de Redresare și Reziliență a fost făcut public. Așadar, România va primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

PNRR are la bază 6 piloni principali: Tranziția spre o economie verde; Transformarea digitală; Creșterea economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă; Coeziunea socială și teritorială; Sănătate și reziliență instituțională; Copii, tineri, educație și competențe.

Revenirea deficitului bugetar sub 3% în 2024 a fost acceptată ca strategie principală de Comisia Europeană, anunță premierul Florin Cîțu.

„Există încrederea în ceea ce am spus că facem”. „Cei de la Comisia Europeană au publicat recomandările referitoare la deficitul excesiv pentru România. Sunt foarte bucuros să vă anunț că strategia noastră fiscal-bugetară, cu revenirea deficitului bugetar sub 3% în 2024, a fost acceptată ca strategie principală”, anunță Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea