Dan Barna i-a dat aproape 37.000 de lei fostei sale șefe de cabinet. Suma provine din bani publici
Un document intrat în posesia PS News arată că Dan Barna i-a dat Elenei Tudose, fosta sa șefă de cabinet, suma de 36.857 de lei, aproape de patru ori mai mult decât salariul normal pe care îl primea. Documentul arată că aceasta a fost una dintre ultimele decizii luate de Dan Barna în calitate de președinte al USR, asta înainte ca acesta să piardă funcția în favoarea lui Dacian Cioloș.
Elena Tudose a fost considerată mâna dreaptă a lui Dan Barna, fiind secretar de stat în timpul mandatului de viceprim-ministru al politicianului, însă a ocupat și funcția de șef de cabinet al acestuia. După ce Dan Barna a pierdut funcția din Guvern, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a angajat-o pentru funcția de administrator public.
Unii membri din USR sunt de părere că banii pe care aceasta i-a primit sunt nejustificați, subliniind că există alte motive pentru care aceasta ar fi primit suma respectivă. De exemplu, Oana Mărginean, membru USR Sector 6, este de părere că banii pe care Elena Tudose i-a primit sunt, de fapt, o compensare ”pentru serviciile aduse partidului și președintelui nereales pe perioada între ieșirea de la guvernare și momentul când USR-ul va găsi o nouă poziție pentru ea, la nivelul de pregătire și salarizare potrivit”.
Radu Mihaiu spune că Elena Tudose este ”un profesionist desăvârșit”
Atunci când a angajat-o ca adminsitrator public la Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu spunea că aceasta este un profesionit desăvârșit.
„Experiența profesională a Elenei o recomandă cu vârf și îndesat pentru această funcție. Doctor în economie cu specializare în managementul serviciilor publice, Elena Tudose a fost secretar de stat în aparatul de lucru al Viceprim-ministrului în anul 2021 și consilier general la capitală în anul 2020.
Anterior, a fost directorul Institutului pentru Politici Publice (între 2015 și 2017) și consultant al Băncii Mondiale în reforma administrației publice locale.
Principalele domenii care vor intra în atribuția administratorului public sunt serviciile comunitare de utilități publice: salubrizarea, alimentare cu apă/canalizare, gaze, termoficarea (în limita competențelor primăriilor de sector), alte obiective de investiții de interes public local”, spunea Radu Mihaiu.