Dan Motreanu, prim-vicepreședintele PNL, a făcut o comparație între confruntarea dintre PNL și PSD în alegerile locale și cea dintre Dinamo și Steaua, două echipe mari care aspiră la câștigarea campionatului. El a explicat că această candidatură comună a celor două partide pentru Parlamentul European poate fi asimilată cu o echipă națională care va concura într-un context internațional.
Dan Motreanu: Candidăm împreună pentru Parlamentul European
Dan Motreanu a subliniat un al doilea aspect important, menționând că situația legată de candidatura comună pentru Parlamentul European este un pic mai delicată. El a precizat că, deși nu este obișnuit să facă analogii din domeniul sportiv, nu a avut alt exemplu la îndemână. Motreanu a explicat că această competiție în alegerile locale poate fi comparată cu o luptă între două echipe care concurează pentru câștigarea campionatului.
A adăugat că aceasta este o luptă pentru competiția internă și va fi o confruntare în fiecare etapă și pe fiecare teren între cele două echipe mari, Dinamo și Steaua, echipele care aspiră la câștigarea campionatului.
“Al doilea punct important pe care vreau să-l ridic, şi aici, într-adevăr, este puţin mai delicată situaţia, este de ce candidăm împreună pentru Parlamentul European. Nu este uzual să dăm exemple din sport. Dar alt exemplu în acest moment, nu l-am la îndemână. Şi cred că dacă vreţi să vă explic, în sport şi plastic, această bătălie de la alegerile locale va fi o bătălie între două echipe care se bat la campionat. Este o bătălie pentru competiţia internă şi va fi o bătălie, dragii mei, în fiecare etapă, pe fiecare teren, va fi o bătălie între cele două echipe mari, Dinamo şi Steaua, între PNL şi PSD, echipele care vor să câştige campionatul, deşi acum nu e cazul cu Dinamo, hai să spunem Rapid. Dar va fi o bătălie”, a declarat Dan Motreanu, duminică, la Mioveni.
Ce reprezintă candidatura comună a PNL şi PSD pentru Parlamentul European
Prim-vicepreședintele PNL a explicat că candidatura comună pentru Parlamentul European poate fi comparată cu o echipă națională care concurează într-un alt campionat european. El a subliniat că aceasta reprezintă o oportunitate pentru ca, după 17 ani de activitate în Parlamentul European, să avanseze cu un proiect clar, care să depășească familiile politice din care fac parte și interesele partidelor. Acest proiect este dedicat României și este menit să susțină o luptă puternică în următorul mandat parlamentar și în cadrul următorului exercițiu financiar, între anii 2027 și 2034.
El a subliniat că Europa se află într-un proces de schimbare, iar prioritățile acesteia în două domenii importante pentru România, respectiv politica agricolă comună și politica de coeziune, sunt în transformare. Aceste două politici au fost esențiale pentru dezvoltarea României, motiv pentru care este necesară o echipă unită în Parlamentul European pentru a prezenta proiectele României în mod clar și eficient.
“În schimb, candidatura comună pentru Parlamentul European o pot descrie ca o echipă naţională. O echipă naţională care să lupte într-o altă competiţie, într-un campionat european. O echipă naţională care pentru prima dată poate, după 17 ani de când activăm în Parlamentul European, poate să meargă cu un proiect clar, mai presus de familiile politice din care facem parte, mai presus de interesele partidelor, un proiect pentru România, pentru o bătălie puternică pe care o vom avea de dat în următorul mandat parlamentar şi pentru următorul exerciţiu financiar 2027 – 2034.
Pentru că Europa se schimbă, pentru că Europa vrea să-şi schimbe priorităţile în două componente importante pentru România: politica agricolă comună şi politica de coeziune. Sunt cele două politici importante pe care România le-a avut ca suport în dezvoltarea sa. Şi pentru aceasta avem nevoie, pentru a prezenta clar proiectele României, avem nevoie de o echipă unită în Parlamentul European”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.