Dan Negru a comentat pe Facebook despre închiderea circulației pe Valea Oltului. Reacția sa vine după ce Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că circulația pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie și 9 august. Acest lucru se va petrece pe durata zilei. Motivul este legat de lucrările la autostrada Sibiu – Pitești.

Dan Negru a ținut să-și spună punctul de vedere vizavi de acest subiect. El a menționat că acest traseu a fost deschis de austrieci în jurul anului 1700. Atunci a fost construit un drum pentru căruțe care lega Oltenia de Ardeal.

Dan Negru, reacție categorică privind închiderea circulației pe Valea Oltului

Dan Negru a subliniat că acest drum, deși a fost asfaltat ulterior, nu a fost extins pentru a uni provinciile țării prin autostrăzi, spre deosebire de alte exemple, cum ar fi cele din San Boldo, unde există 5 tuneluri comparativ cu cele 15 în întreaga țară.

Dan Negru critică decizia actuală de a închide acest drum istoric, pe care îl consideră peticit acum. El a afirmat ironic că „mucles!” pentru acest rezultat.

Alegerile făcute îi transformă pe români în complici

Potrivit acestuia, alegerea unor politicieni corupți, impostori, hoți și trădători îi face pe cetățeni complici în loc de victime.

„Se închide Valea Oltului. Noi n-am deschis-o niciodată. Au facut-o austriecii pe la 1700 când au construit un drum pentru căruțe care a unit Oltenia de Ardeal. Drum de căruțe e și azi, noi doar l-am asfaltat. Ăștia de azi n-au reușit nici măcar să unească provinciile țării prin autostrăzi. Jos e o fotografie din San Boldo cu 5 tuneluri. Noi avem 15 în toată țara 🤪 Si vă mai las una făcută azi pe drumul construit de austrieci la 1700. Ăla pe care voi l-ați peticit și acu’-l închideți 🤪Dar noi,mucles! Că “un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice”, a mesajul scris pe pagina sa de socializare.

Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie și 9 august

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că circulația pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie și 9 august. Acest pas este necesar, a explicat el, pentru lucrările la autostrada Sibiu-Pitești. Decizia afectează traseul într-un moment critic, în plin sezon de concedii. Această decizie are un impact major asupra călătorilor din țară.

Sorin Grindeanu a subliniat necesitatea acestor lucrări pentru proiectul autostrăzii. El a menționat că pe timpul nopții circulația va fi redeschisă. Conform ministrului, rutele alternative vor fi comunicate anticipat pentru minimizarea disconfortului.

Traficul pe DN7 va fi restricționat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a justificat închiderea temporară a Valea Oltului între 8 iulie și 9 august pentru a permite defrișările necesare pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Această decizie este crucială pentru progresul lucrărilor pe secțiunea 2 a autostrăzii, care traversează Carpații între Boița și Cornetu.

Autostrada Sibiu-Pitești, cu o lungime de 122 de kilometri, este parte integrantă a Coridorului 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre) și are o importanță strategică majoră pentru România. În prezent, majoritatea traficului de persoane și mărfuri pe ruta Est-Vest folosește DN7, o rută care nu asigură suficient confort și siguranță rutieră. Finalizarea autostrăzii este programată pentru 2028, iar defrișările sunt esențiale pentru avansarea lucrărilor.

În perioada menționată, traficul pe DN7 va fi restricționat, fiind interzis între orele 6:00 și 20:00. Totuși, accesul locuitorilor din zona Lazaret și al personalului spitalului psihiatric din această zonă va fi permis în intervalele orare 7:00-7:30 și 16:00-16:30, sub stricta supraveghere a autorităților. Autovehiculele de urgență, precum poliția, pompierii și ambulanțele, vor avea acces în cazuri urgente, însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.