Este doliu în lumea televiziunii din România!
Unul dintre cei apreciaţi oameni de televiziune din ţara noastră a încetat din viaţă. Octavian Iordăchescu, unul dintre oamenii de bază ai TVR şi director în cadrul instituţiei, a murit la 78 de ani.
Dan Negru i-a adus un omagiu lui Octavian Iordăchescu
Printre cei care au reacţionat imediat la anunţul trecerii în nefiinţă a lui Iordăchescu se numără şi celebrul Dan Negru. Acesta a postat un mesaj emoţionant pe Facebook.
“Aflu cu mâhnire ca s-a dus Tavi Iordăchescu. Am făcut festivaluri Callatis împreuna, am făcut și vreo două revelioane la tv cu Tavi Iordăchescu, Dan Mihăescu, Mitică Moroșanu..
Niște „Expendables”, meșteșugari de televiziune, din ăia care nu se lăudau in ziare cu meseria lor, din ăia care făceau și tăceau. Și-n meseria asta butoaielor goale fac cea mai mare gălăgie.
„Duminica in familie” a Mihaelei Rădulescu , „DanutSRL”-ul lui Bitman, „Ora Veselă” de la Radio România, Radio Vacanța sau Cerbul de Aur se leagă de Tavi Iordăchescu…
I-o fi drumul lin…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de socializare.
O carieră cu adevărat impresionantă, legată de TVR, Cerbul de Aur şi Radio Vacanţa
Octavian Iordăchescu a fost redactor-șef și director de programe, fiind distins cu numeroase premii pentru activitatea sa, inclusiv Premiul APTR pentru organizarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur, în 1992.
În ultimii ani, Octavian Iordăchescu a fost coproducător al mai multor emisiuni TVR, precum „37 de grade Celsius”, „Hai-Hui”, „Ne vedem la TVR” sau „Femei de 10, bărbați de 10”, se arată într-un comunicat al Televiziunii Române.
Iordăchescu este autor a numeroase producții radio şi tv, co-director al Festivalului Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, între anii 1992 și 1994, dar şi scenaristul primului film de divertisment realizat după 1989, „Castelele lui Dracula”, film selecționat și apreciat în mod deosebit la Festivalul Internațional de la Montreux.
A muncit cu pasiune şi bucurie ani de zile pentru emisiunea „Ora Veselă”, alături de realizatorii Octavian Sava, Marin Traian, Grigore Pop, Silviu Georgescu, Eduard Jurist, Stelian Filip, Manole Pavel Dan, în frunte cu părintele și mentorul tuturor, regizorul artistic Ion Vova, sufletul acestei emisiuni.
Între 1967 și 1984, a fondat și a condus ca redactor-șef postul Radio Vacanța, ce difuza o serie de emisiuni cu profil turistic, timp de 5 luni, în 5 limbi, pe tot litoralul românesc. În 1973 a fondat Programul III, Radio pentru Tineret.