În prezent, cele mai multe bănci impun că vârstă maximă la scadență unui credit să fie 65 de ani pentru salariați și de 70 de ani pentru cei care au venituri din pensii. De asemenea, nici asigurările de viață nu pot fi încheiate de persoanele cu vârstă prea înaintată.
Dan Negru susține că băncile fac discriminări de vârstă
Prezentatorul TV Dan Negru este deranjat de faptul că în România, cetățenii de peste 65 de ani nu mai pot accesa niciun fel de credit de la bănci. Vedeta este de părere că acest lucru este o discriminare de vârstă din partea băncilor.
„Breaking newsurile zilnice despre bănci nu spun nimic despre discriminarea de vârstă pe care băncile o fac. După 65 de ani nu mai poţi accesa niciun fel de credit, indiferent de venituri sau de avere. După 65 de ani, băncile te consideră mort.
Ne ofuscăm pe Buhnici sau pe emisiuni tv ca Acces Direct dar tăcem când băncile ne umilesc bătrânii ! România e țara care face ca bătrânețea sa devină un regret.”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.
Tot mai mulți pensionari apelează la CAR pentru a-și rezolva problemele financiare
Tot mai mulți pensionari din România se confruntă cu probleme financiare majore. Din păcate, bătrânii sunt nevoiți să se împrumute de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) pentru a-și putea plăti facturile la curent și gaze naturale.
Contabilul șef al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Targu Jiu a explicat că bătrânii ajung să împrumute și 200 de lei pentru a putea plăti facturile. Majoritatea vârstnicilor au nevoie de bani pentru lemne, cărbuni, plata facturilor, dar și pentru cumpărarea medicamentelor.
„Sumele împrumutate variază între 200 și 60.000 de lei și pot fi achitate în maximum doi ani”, a declarat Mihaela Novac, contabil șef CARP Gorj.
Amintim că situația a apărut în contextul în care pensionarilor nu li se pot acorda credite bancare, din cauza vârstei înaintate. Astfel, aceștia găsesc un ajutor nesperat CAR atunci când doresc să facă un împrumut.