"Cererea de servicii 4G este foarte mare. Românii iubesc lucrurile noi şi tehnologiile care au capabilităţi deosebite. Ei vor să aibă acces la tot ceea ce înseamnă conţinut cu viteza mare de transmitere, de o calitate foarte bună şi, dacă se poate, oriunde. Cosmote România este al treilea operator român care va aduce servicii 4G, ceea ce arată că va fi o concurenţă. Aceasta va avea ca efect două lucruri, respectiv o competiţie care va veni mai repede cu servicii dezvoltate şi peste tot în România, iar tarifele vor fi mai jos", a spus Nica.

Acesta consideră că succesul unei afaceri este garantat dacă încasezi "puţin de la mai mulţi, decât mult de la mai puţini".

"Dacă te gândeşti să iei mult de la puţini este o strategie greşită, dar dacă iei puţin de la mai mulţi succesul afacerii este garantat. Aceasta este lecţia şi pentru operatorii de telefonie, inclusiv Cosmote şi Romtelecom", a adăugat şeful MSI.

Întrebat dacă nu era mai bine ca operatorii să investească în acoperirea integrală cu transmisii de date a localităţilor din România, decât într-o tehnologie superioară, Nica a subliniat că acoperirea în România este destul de bună.

"Acoperirea în România este destul de bună. Ca procentaj este de sub 5%, zone care nu sunt fără semnal, ci fără un semnal de o calitate corespunzătoare a transmisiilor de date. (…) Este vorba despre 3.000 de locaţii, care nu sunt localităţi, ci sate sau entităţi ale unei comune, care nu au acces la un megabit pentru persoane fizice sau 4 megabiţi pentru persone juridice, din 16.000. În alte ţări este cam la fel", a subliniat şeful MSI.
Sursa: Agerpres