Compania Romfelt Real Estate, printre acţionarii căreia se numără Dan Pascariu, preşedintele băncii UniCredit Ţiriac, şi dramaturgul Adrian Lustig, a anunţat că ansamblul rezidenţial pe care compania l-a finalizat în zona Colentina este vândut în proporţie de 30% şi că este în proces de încheiere a unei tranzacţii prin care va vinde „la pachet“ mai multe apartamente din cadul complexului unui fond de investiţii internaţional.

„Proiectul este deja vândut în proporţie de peste 30%, urmând ca în următoarele zile să facem publică o altă vânzare de proporţii, către un fond de investiţii internaţional. Ansamblul, realizat cu o investiţie de 75 de milioane euro, a fost construit pe o perioadă de doi ani şi jumătate, începând din august 2007“, a declarat Avi Shloush, general managerul proiectului.

Principalele fonduri de investiţii care au realizat, în ultimii ani, achiziţii de locuinţe „la pachet“ în mai multe ansambluri rezidenţiale din Capitală sunt norvegienii de la Romania Invest şi canadienii de la Topo Capital.

Doamna Ghica Plaza, denumit pe parcursul construcţiei Romfelt Plaza, cuprinde nouă blocuri, cu 616 apartamente, de la garsoniere până la patru camere, cu un regim de înălţime ce variază între patru şi 24 etaje. Proiectul este localizat pe strada Ziduri între Vii din Sectorul 2. Constructorii proiectului sunt firmele Mota Engil şi Bog’Art, iar banca finanţatoare este Alpha Bank.

Poţi să ceri părerea locatarilor

„Clienţii noştri vor putea nu numai să-şi vadă apartamentul înainte să-l cumpere, dar vor avea şi posibilitatea să discute cu cei care locuiesc deja aici şi să cumpere doar dacă fiecare detaliu li se potriveşte întocmai. De aici a pornit şi ideea bannerelor interactive: chiar şi virtual poţi vorbi cu locatarii ansamblului, îi poţi vedea trăind în propriile lor apartamente“, a menţionat Avi Shloush.

Preţul locuinţelor începe de la 56.000 euro pentru o garsonieră şi continuă cu 69.100 euro pentru apartamentele cu două camere, 94.000 euro pentru cele cu trei camere şi 152.000 euro pentru patru camere. Ţinta companiei este vânzarea apartamentelor rămase până la finalul anului viitor.