Dan Vîlceanu se aștepta ca Florin Cîţu să fie schimbat de la Senat
Liberalul a vorbit despre decizia PNL de a-i retrage sprijinul politic lui Florin Cîţu, la şefia Senatului.
„În ceea ce îl priveşte pe Florin Cîţu, sincer, mă aşteptam să fie schimbat de la Senat. Decizia este luată de partid, vei putea sta pe o funcţie în partid cât timp te susţine partidul”, a spus Dan Vîlceanu la Profit News TV.
De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă se gândeşte să plece din PNL şi să îşi facă alt partid.
„Doamne fereşte, nu am avut vreodată un gând să plecăm din partid. Dacă nu îţi mai place, pleci acasă, aşa cum a făcut Crin Antonescu”, a răspuns liberalul.
Ce spune Dan Vîlceanu despre rotaţia premierilor?
Mai apoi, acesta a fost întrebat şi dacă este de părere că anul viitor se va produce rotaţia premierilor.
„Nu prea cred, România nu e o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes, chiar şi USL-ul, acel mare mastodont, (..) a sfârşit la un an şi ceva, pentru că diferenţele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, şi acum se văd în actuala coaliţie”, a mai spus Vîlceanu.
„Cred că la rotaţie, apropiindu-se campania electotală, la câtă politică ştiu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menţine premierul şi PSD va fi de acord, cu aceleaşi ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul.
Am mai văziut acest film. Ori, se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile şi nu va funcţiona, nu vei putea sta împreună. (…) Dacă aveam premier PSD, aveam şi taxă de solidaritate şi impozit progresiv, nici nu se discuta”, a subliniat Dan Vîlceanu.
Dan Vîlceanu a spus că PNRR nu poate fi renegociat
În altă ordine de idei, ministrul a explicat anterior în cadrul unei conferințe de presă că nu există niciun document din care să poată să reiasă posibilitatea unei renegocieri.
„Nu există niciun document din care să poată să reiasă posibilitatea unei renegocieri. Există, într-adevăr, posibilitatea de a modifica, care e cu totul altceva. Renegocierea se referă la tot Planul Naţional de Rezilienţă şi nu se pune problema de a începe o renegociere, pentru că atunci când începi renegocierea pe tot Planul, înseamnă că toţi banii de care vorbeam eu astăzi că intră în România nu mai există. Deci, nu mai vorbim de reforme, nu mai vorbim de investiţii, se termină tot. Ori nu cred că cineva îşi doreşte ca noi să pierdem banii ăştia”, a declarat Vîlceanu.