Dan Voiculescu a primit vestea chiar acum. Decizia luată de judecători

dan voiculescu

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu. Decizia nu este definitivă, conform portalului instanțelor.

Decizie a Tribunalului București despre Dan Voiculescu

Tribunalul București a decis suspendarea recuperării prejudiciului în cazul lui Dan Voiculescu, conform informațiilor disponibile pe portalul instanței. Această hotărâre nu este definitivă.

”În temeiul dispoziţiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012” se arată pe portalul instanțelor.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că a „reorganizat ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel” și că a reorganizat și Direcția Generală Executări Silite „pentru a accelera procedurile de valorificare a bunurilor confiscate”.

Au fost recuperați 18 milioane de euro

Potrivit G4Media, judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final de condamnare în dosarul fostului turnător la Securitate Dan Voiculescu, fondatorul trustului Antena, formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef AVAS Jean Cătălin Sandu, conform portalului Tribunalului București. Conform unui comunicat ANAF din vara anului 2021, statul a recuperat puțin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, plus produsul infracțiunii de peste 20 de milioane de euro, în total 80 de milioane de euro, la 7 ani de la condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a intrat în penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat de judecătoarea Camelia Bogdan. La 7 ani de la condamnare, realitatea arată că statul a recuperat doar 8,4 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro.

„Referitor la cuantumul sumelor încasate ca urmare a măsurilor întreprinse în dosarul penal nr. 25497/3/2012, vă informăm că totalul sumelor recuperate până la data de 08.03.2021 este de 41.466.768 de lei”, se arată într-un răspuns ANAF trimis la solicitarea Economedia în martie acest an.

În plus, statul a recuperat alte 10 milioane de euro din produsul infracțiunii, reprezentând profitul obținut de Voiculescu cu banii furați de la stat. Este vorba despre cele patru imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă în totalitate din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor, cu excepția fostului sediu ICA, vândut pe 20 august 2019: fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, turnul Grivco, un teren din strada Gârlei 1B și fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D. Acesta din urmă a fost vândut Antena Group în august 2019 pentru 10 milioane de euro.