Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că a agreat împreună cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, ca, imediat ce se va constitui viitorul Guvern de la Roma, să se desfăşoare o şedinţă comună, care ar putea contribui la diversificarea şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune dintre România şi Italia.
"Am agreat împreună cu premierul italian faptul că, imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian, să avem o şedinţă comună, care ar putea contribui la diversificarea, dar şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între ţările noastre, în domenii precum securitate şi apărare, domeniile economice, energie, mediu, agricultură, justiţie şi afaceri interne, sănătate, cultură şi educaţie", a declarat Dăncilă, după o întâlnire avută la Palatul Victoria cu Gentiloni.
România şi Italia sunt "parteneri privilegiaţi", a completat Viorica Dăncilă.
"Vizita domniei sale are loc într-un moment simbolic, marcarea a două decenii de parteneriat strategic, respectiv un deceniu de la parteneriatul strategic consolidat. Dorinţa noastră, o dorinţă pe care am discutat-o, este de a consolida şi de a întări relaţiile bilaterale, relaţii bilaterale excelente pe care le avem şi în acest moment. România şi Italia sunt parteneri privilegiaţi, puternic legaţi din punct de vedere istoric, cultural şi lingvistic şi care împărtăşesc aceeaşi viziune privind o Europă unită, solidară şi puternică", a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.
Ea a arătat că volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări a ajuns la aproape 14 miliarde de euro în 2017.
"Am remarcat împreună cu satisfacţie tendinţele economice pozitive din ambele ţări, context în care considerăm oportun să dăm un impuls relaţiilor economice româno-italiene. Italia reprezintă un partener strategic pentru ţara noastră, volumul schimburilor comerciale ajungând în 2017 la aproape 14 miliarde de euro, un nivel record pentru ultimul deceniu. De asemenea, asistăm în România la o prezenţă extrem de diversificată a investiţiilor italiene, cu peste 21.000 de companii cu capital italian, prezenţa străină cea mai numeroasă şi, în aceeaşi măsură, cea mai diversificată", a transmis Viorica Dăncilă.