„O mare parte din aceşti bani provine, aşa cum am mai spus, din sectorul panificaţie, o altă parte importantă, din sectorul de legume – fructe, din sectorul de carne, sectorul de flori şi aşa mai departe” – a spus Daniel Constantin.
Acesta a reiterat ideea introducerii unei cote reduse de TVA la unele alimente, deşi FMI şi Banca Mondială se opun acestei măsuri. “Am plecat în acest raţionament de la următorul lucru: atunci când aveam un TVA la pâine de 19 la sută, evaziunea fiscală era undeva în jur de 50 la sută. Când a crescut TVA-ul, evident că nu imediat, dar în următoarele două luni, evaziunea fiscală a crescut undeva în jur de 71 la sută. Calculele pe care eu le am la dispoziţie în momentul de faţă arată că dacă am merge pe un TVA scăzut la produsele alimentare de bază, de exemplu, de nouă la sută, am putea să scoatem la suprafaţă şi să reducem evaziunea fiscală în jurul cifrei de 15 – 20 la sută. Acestea sunt date pe care vreau să le definitivez în cursul săptămânilor următoare, să le pun la dispoziţia viitoarei misiuni a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale care vor veni împreună în România la sfârşitul lunii iulie”- a spus Constantin.