Demisie în PSD! Un cunoscut deputat a anunțat că nu va mai face parte din grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Acesta a mai precizat că nu va pleca la altă formațiune politică din România.
Demisie în PSD! Nimeni nu se aștepta la asta. Vestea venită chiar acum
Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a anunțat Biroul permanent al Camerei Deputaților că își va da demisia din grupul parlamentar PSD. Acesta a mai spus că își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat.
La începutul lunii septembrie, deputatul a anunțat că și-a dat demisia și din Partidul Social Democrat (PSD). La acea vreme, Daniel Florea a postat și un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care venea cu mai multe explicații în ceea ce privește decizia sa.
Daniel Florea, cel care este deputat de București și ales pe listele electorale ale Partidului Social Democrat (PSD), a mai precizat că nu va pleca la alt partid.
„Astăzi am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung şi în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale şi politice. Nu plec la alt partid. Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid”, se arată în mesajul pe care acesta l-a publicat pe pagina sa de Facebook la vremea respectivă.
Nu este singurul politician care pleacă din partid
Tot la începutul lunii septembrie, Cătălin Teniță, unul dintre liderii USR PLUS din Capitală, deputat ales liste în circumscripția București, a luat decizia de a-și da demisia din USR.
Mai mult, acesta a anunțat într-un live pe Facebook că de la 1 septembrie va intra în Partidul REPER.
Demisia a fost anunțată în prima ședință a Biroului Național al USR desfășurată în format fizic din ultimii doi ani și jumătate, dar și pe pagina de Facebook a deputatului. Acesta a vorbit despre certurile interne din partidul USR, unui dintre motivele pentru care și-a dat demisia.
„Sunt o grămadă de oameni care așteaptă să mă alătur unei inițiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorințelor de reformă din această țară.
Dacă noi în acest moment continuăm să ne certăm între noi, continuăm să jucăm pe mize mici, continuăm să nu avem în primul și primul rând în vizor interesele electoratului, dacă nu ne uităm la faptul că nu i-am servit așa cum trebuie, dacă nu acceptăm că așteptările electoratului poate nu au fost bine servite – poate modul în care ne-am concentrat pe anumite dispute la vârf nu a făcut ca membrii noștri entuziaști, care ne-au adus voturi în alegeri, să se considere implicați, experții noștri să se considere consultați -, pe scurt, dacă mergem în aceeași direcție, eu nu cred că în 2024 România poate avea o șansă nouă, o șansă puternică de schimbare.”, a explicat deputatul.