Obiectivul companiei pentru 2015 este acela de a aduce fiecare divizie la o cotă egală din totalul cifrei de afaceri. În prima jumătate a anului, când Duraziv a raportat un rulaj de 8,2 mil. euro, divizia de vopsele avea o pondere de peste 20% în cifra de afaceri, în timp ce adezivii au depăşit uşor pragul de 35%.

„Cu siguranţă programul de termoreabilitate va continua să fie foarte important pentru piaţa de construcţii, dat fiind că majoritare în piaţă sunt imobilele vechi, care au nevoie de reabilitare termică. Numărul construcţiilor vechi nereabilitate este încă foarte mare, în special în ţară. Proiectele rezidenţile noi (care au o pondere de circa 20% din vânzările Duraziv, n.red.) sunt foarte interesante datorită necesarului diversificat de materiale de construcţii, iar programul de termoreabilitare este interesant datorită volumului de materiale pe care îl presupune“, a declarat pentru Capital Daniel Guzu.

Potrivit acestuia, în teorie, piaţa materialelor de construcţii ar trebui să se mişte într-o direcţie bună, ţinând cont de faptul că volumul tranzacţiilor imobiliare şi numărul de proiecte rezidenţiale sunt pe un trend ascendent. Guzu preconizează că segmentul rezidenţial va fi şi în viitorul apropiat unul dintre motoarele sectorului de construcţii.

Primele nouă luni din an au fost cele mai fructuoase din ultimii zece ani în ceea ce priveşte livrarea de locuinţe în regiunea Bucureşti-Ilfov, cea mai mare piaţă din România. Dezvoltatorii au finalizat în această perioadă 5.657 de locuinţe în Bucureşti-Ilfov, cu 64% mai multe decât în intervalul similar al anului anterior. În primele zece luni ale acestui an s-au înregistrat, la nivel naţional, circa 700.000 de tranzacţii imobiliare, dintre care cele mai multe în Bucureşti, un număr de 54.641 de tranzacţii, şi în judeţul Ilfov, 42.103 de operaţiuni, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În privinţa unor eventuale majorări de preţuri, Daniel Guzu spune că încă nu ştie ce modificări vor opera furnizorii de materii prime şi utilităţi şi dacă vor creşte costurile cu forţa de muncă sau cu transportul, însă menţionează că în ultimii ani de criză, Duraziv a suportat o mare parte din majorările de preţ realizate de diverşi furnizori.

Daniel Guzu ocupă poziţia 299 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 14-15 mil. euro.