Daniel Guzu se jură că nu mai investeşte în imobiliare, după pierderi de milioane de euro

Omul de afaceri Daniel Guzu, fondatorul producătorului de lacuri şi vopsele Fabryo, susţine că nu va mai investi în imobiliare, sector pentru care a alocat câteva milioane de euro dar care i-a adus pierderi de peste un milion de euro, ci se va axa pe afacerea Duraziv şi producţia de vin şi fructe. El spune că a construit, în parteneriat cu un alt investitor, blocuri cu apartamente şi case, în Ilfov şi Sinaia, în urma unor investiţii de câteva milioane de euro. Din cele aproxima

Omul de afaceri Daniel Guzu, fondatorul producătorului de lacuri şi vopsele Fabryo, susţine că nu va mai investi în imobiliare, sector pentru care a alocat câteva milioane de euro dar care i-a adus pierderi de peste un milion de euro, ci se va axa pe afacerea Duraziv şi producţia de vin şi fructe.

El spune că a construit, în parteneriat cu un alt investitor, blocuri cu apartamente şi case, în Ilfov şi Sinaia, în urma unor investiţii de câteva milioane de euro. Din cele aproximativ 100 de locuinţe construite, investitorii au reuşit să vândă circa 60 de unităţi.

„Le-am construit atunci când materialele erau scumpe. Niciodată nu mai investesc în imobiliare, indiferent de cât de mare ar fi profitul. Am pierdut mai mult de un milion de euro”, a declarat Daniel Guzu.

În februarie 2009, fondul de investiţii Oresa a preluat integral Fabryo de la Guzu, care a primit în schimb participaţia Oresa, de 49%, la producătorul de profile metalice şi adezivi Bau Profil, în prezent Duraziv.

Firmă pentru distribuţia vinului

În afacerea Duraziv omul de afaceri a investit circa nouă milioane de euro, în tehnologie şi promovare. Guzu deţine aproape 100 de hectare de vie şi 50 de hectare de livadă în zona Vrancei şi a construit un combinat de producţie a vinului, finanţat parţial cu fonduri europene.

„Am început îmbutelierea în decembrie 2009 şi am înfiinţat o firmă de distribuţie”, a spus omul de afaceri.

Guzu a lansat două mărci de vin şi se pregăteşte să îl lanseze pe al treilea. El spune că este pasionat de acest proiect, afacerea cu vin şi fructe urmând să genereze vânzări de 600.000 de euro în acest an. Investiţiile au totalizat şapte milioane de euro, iar fondurile returnate, prin programul SAPARD, au totalizat două milioane de euro.

Fondatorul Fabryo a adăugat că este interesat şi de turismul viticol şi vrea să construiască o pensiune de degustare la cramă. Printre domeniile care vor continua să fie rentabile în România Guzu a nominalizat construcţiile şi industria alimentară, adăugând că principalele piedici în calea investitorilor sunt cele legate de infrastructură, utilităţi şi mediu.

SURSA: Mediafax