"În învăţământ eu văd în felul următor lucrurile, într-adevăr în învăţământul preuniversitar, datorită unor legi date una după alta, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar au salarii foarte mici, care într-adevăr nu permit supravieţuirea în condiţii onorabile unui profesor. Pe de altă parte în învăţământul universitar veniturile sunt foarte mari, din cauza faptului că mulţi dintre profesorii universitari au fost şi parlamentari. Şi vă dau un exemplu la o universitate din Iaşi, dacă o să aveţi bunăvoinţa să vedeţi ce venituri încasează lunar un profesor, de ordinul sutelor de milioane", a spus deputatul.
El a precizat că datorită unor sumedenii de legi date greşit s-a ajuns ca cei din mediul preuniversitar să aibă venituri mici iar alţii profesori universitari să aibă venituri foarte mari.
"Cineva care predă 8 ore pe săptămână şi încasează 600 milioane vi se pare puţin? Când se vorbeşte de venituri proprii, de autonomie, când foloseşti logistica statului şi ce încasezi de la studenţi prin taxe consideri că-i propriul buzunar se cheamă venit propriu? E o greşeală", a explicat Oajdea.
Întrebat dacă a fost făcut vreun studiu şi câte cazuri de acest gen sunt în România, deputatul PDL a răspuns că "probabil câteva sute sau o mie".