Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a luat o decizie de ultim moment în cazul lui Daniel Tudorache. Autoritatea a stabilit că deputatul PSD, fost primar al Sectorului 1, este nevinovat.
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în „Dosarul diamantelor”. Acesta era acuzat de corupție și spălare de bani.
Agenția de Integritate a dat verdictul în cazul lui Daniel Tudorache
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că deputatul social-democrat este nevinovat. Astfel, dosarul a fost clasat. Acesta a reacționat în ziua de luni, 30 octombrie.
„Am primit decizia ANI în plic, la biroul parlamentar. Deci s-a clasat cazul. M-au cercetat pe nişte informaţii din presă. Au verificat din februarie 2021 până în octombrie 2023 şi au spus că nu există nicio probă şi au clasat dosarul. S-au autosesizat, aşa mi-au spus, aşa este în raport, în baza unor informaţii din presă. Au verificat averea şi au văzut clar că nu am nicio problemă, că sunt în regulă”, a spus Daniel Tudorache.
De asemenea, fostul primar al Sectorului 1 a adăugat că imaginea lui a avut de suferit în ultimii ani. „
Imaginea mea a fost prejudiciată foarte mult, a fost călcată în picioare. O să vorbesc cu avocaţii mei în perioada următoare, nu am luat nicio decizie în acest moment”, a mai spus deputatul PSD.
Raportul ANI arată că agenţia s-a sesizat din oficiu pe 3 februarie 2021 cu privire la faptul că Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 Bucureşti, „a realizat o avere mai mare decât veniturile realizate”.
„În urma finalizării evaluării efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorului 1 Bucureşti, nu au fost identificate diferenţe semnificative în sensul prevederilor art, 18 din Legea nr. 176/2010”, a transmis ANI în raportul de clasare.
Fostul edil a fost trimis în judecată de DNA în martie 2022
Amintim că fostul edil a fost trimis în judecată de DNA în martie 2022, în „Dosarul diamantelor”, pentru fapte de corupție și spălare de bani. Anchetatorii au susținut că „în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2019), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”. Era vorba despre aproximativ 1.000 de euro pe lună.
Pentru a ascunde originea banilor, „presupus obținuți nelegal”, fostul primar al sectorului 1 ar fi interpus două persoane, fosta soție și menajera. Astfel, Daniel Tudorache a depus sume de bani în conturile femeilor, conform DNA. Totodată, ar fi cumpărat proprietăți și bunuri valoroase pe numele fostei soții, spuneau autoritățile.