Artistul Dănuț Caramihai a încetat din viață

Acest weekend a fost marcat de vestea tragică a decesului lui Dănuț Caramihai, unul dintre membrii carismatici ai celebrei trupe Vouă. Anunțul trist a fost făcut public luni dimineață pe pagina oficială a grupului, unde colegii și-au exprimat durerea față de pierderea complet neașteptată a artistului.

„Câtă durere! Suntem în această familie unită de peste un deceniu, ați urmărit imagini de la spectacolele noastre din toată țara, ținute cu zâmbetul pe buze… Când pierzi pe cineva drag din familie, cuvintele sunt neputincioase să-ți exprimi durerea! A plecat dintre noi, total neașteptat, Dănuț Caramihai, cel mai luminos membru al trupei, lăsând un gol imens în sufletele noastre! În mod sigur, nu-i vom uita niciodată zâmbetul celui care a contribuit din plin la succesul Grupului VOUĂ și în anii ’80, când era student, și în ultima perioadă! Mulțumim pentru TOT, Dănuț !”, este mesajul colegilor de pe Facebook.

Vestea tragică a decesului lui Dănuț Caramihai a generat o undă de șoc printre prieteni și fani. Actorul Florin Nan a fost unul dintre cei care au adus un omagiu acestuia.

„Ne rugăm ca prietenul nostru Dănuț Caramihai, unul dintre sufletele mari de la Vouă, să fie iertat, odihnit de Dumnezeu și să cânte măcar puțin și Acolo Sus în Cer!” a transmis actorul Florin Nan.

Sicriul cu trupul artistului va fi depus luni la Capela Cimitirului Belu, iar ceremonia de la Crematoriul Vitan Bârzești va avea loc marți la ora 13:00, conform anunțului făcut de Ovidiu Mihăilescu, prieten și colegul de trupă al lui Dănuț Caramihai.

Grupul Vouă a făcut senzație înainte și după Revoluție

Grupul Vouă a fost creat pe 8 martie 1982 de către un grup de studenți din facultatea de Tehnologia construcțiilor de mașini (TCM) de la Institutul Politehnic București. Grupul a fost coordonat de Adrian Fetecău, Gelu Ocnaru și Șerban Drăgușanu.

Grupul a fost prima trupă de umor difuzată la TVR după Revoluția din 1989.

În 1990, grupul a realizat un turneu mamut în aproape toate oraşele ţării, coordonat de fostul impresar al legendarei formaţii rock Phoenix.

Formula Vouă a anilor ’90 este cunoscută pentru pastilele zilnice de la Antena 1, iar cea a anilor 2000 pentru sitcom-ul „Baronii“ de la Naţional TV.

După 2010, Vouă a devenit „companie teatrală”, a început să îmbine apariţiile televizate cu spectacole din ce în ce mai dese, revenind la „uneltele tradiţionale“ şi la „mediul tradiţional“, cel studenţesc. În „companie“ au revenit doi vechi colaboratori din anii’80, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai.