Darul de nuntă în 2024. Câți bani trebuie să scoată invitații din buzunar

bani, lei

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Darul de nuntă în 2024. Prezența la nuntă în 2024 devine extrem de costisitoare pentru invitați. Vă prezentăm în continuare cum sunt darurile în anul care abia a început.

Darul de nuntă în 2024. Cât trebuie să scoți din buzunar ca invitat la nuntă?

Darul de nuntă în 2024. Se schimbă „prețurile” la nuntă în 2024. Evenimentul cel mai important din viața unui cuplu devine unul care implică costuri considerabile. Invitații trebuie să cântărească bine decizia de a confirma participarea la nuntă.

Este esențial ca persoanele să ia în considerare toate aspectele, de la locul în care se află restaurantul la amplasarea în oraș. De asemenea, nu ar trebui să fie neglijat nici faptul dacă evenimentul a fost organizat de către miri sau dacă au apelat la serviciile unui specialist în organizarea evenimentelor.

Invitații ar trebui să țină cont, de asemenea, de ziua săptămânii în care are loc nunta.

O nuntă desfășurată într-o duminică are șanse mari să fie mai accesibilă decât una organizată într-o sâmbătă. Având aceste aspecte în vedere, participanții trebuie să se asigure că veniturile lunare le permit să participe la această festivitate.

De asemenea, este crucial să se înțeleagă că cadoul de nuntă în anul 2024 trebuie să fie oferit în funcție de relația existentă între cei invitați și miri. Părinții, socrii, frații și surorile sunt obișnuiți să aloce resurse semnificative pentru un astfel de eveniment grandios.

SURSA FOTO: Dreamstime

Prețurile diferă în funcție de zona geografică

Valoarea cadoului de nuntă poate varia și în funcție de regiunea în care are loc evenimentul. Potrivit informațiilor, evenimentele desfășurate în Maramureș par a fi printre cele mai costisitoare, datorită numărului mare de invitați implicați.

Cuplurile sunt așteptate să pună în plicuri sume cuprinse între 1.200 și 2.000 de lei în unele regiuni. Această sumă reprezintă contribuția unui singur cuplu. În Bucovina, tradiția nunților pare să fie puțin mai costisitoare, cu invitații oferind între 1.000 și 1.800 de lei per cuplu.

În Muntenia, Oltenia și Moldova, obiceiul pare să fie de a oferi sume mai modeste. Mai exact, în aceste regiuni, cuplurile obișnuiesc să primească între 1.200 și 1.500 de lei de la fiecare cuplu invitat.

Valoarea plasată în plic poate să varieze în funcție de legăturile familiale sau prieteniile strânse cu mirii. În Dobrogea, sumele oferite în plic nu depășesc, de obicei, 1.000-1.500 de lei. Mai mult, invitații nu vin doar cu plicul, ci aduc uneori și alte daruri.

Fiecare cadou este primit cu bucurie și recunoștință de către proaspeții căsătoriți. Este important de menționat că românii trebuie să țină cont că, în anul 2024, valoarea cadoului de nuntă este calculată și în funcție de meniul ales de către miri.