Organizatorii de evenimente le recomandă nuntașilor să fie generoși cu darul de nuntă. Totul s-a scumpit în 2024 din cauza inflației, iar mirii s-au trezit că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.

Inflația și-a lăsat amprenta pe darul de nuntă

Unele persoane au avut surpriza neplăcută de a afla că prețul a crescut, chiar dacă aveau contractul semnat. Mai mai mult, meniurile au devenit și ele mai scumpe. Alte majorări au fost înregistrate la verighete, costume și rochii.

Serviciile s-au scumpit cu până la 30% anul acesta. Astfel, un meniu de 100 de euro, care înainte de pandemie era considerat scump, a ajuns să fie „normal”.

Un organizator de evenimente a explicat că bugetul reprezintă o discuție sensibilă pentru miri. Aceștia își doresc multe lucruri deoarece piața este în dezvoltare, spune ea.

Totuși, este necesar un „punct comun”, iar mirii nu-și doresc să renunțe la invitați. Astfel, renunță la servicii care nu sunt esențiale. Un astfel de serviciu poate fi barul mobil sau decorațiunile suplimentare.

Un alt organizator de evenimente a spus că mirii „nu își vor scoate nici măcar cheltuielile pe care le-au avut” cu 1.000 de lei.

„Dacă până în pandemie undeva la 250 de euro de cuplu era o sumă rezonabila, acum în majoritatea situațiilor, cu 1.000 de lei mirii nu își vor scoate nici măcar cheltuielile pe care le-au avut. Un minim necesar este 350-400 de euro, să-i ajutăm, să nu intre în pierdere”, a susținut Ana Haralambie, organizator evenimente, conform Pro TV.

nunta, dar de nunta
Dar de nuntă SURSĂ FOTO: Dreamstime

Evenimentul cel mai important din viața unui cuplu implică costuri considerabile

Evenimentul cel mai important din viața unui cuplu implică costuri considerabile. În acest context, invitații trebuie să cântărească bine decizia de a confirma participarea la nuntă.

De exemplu, este esențial ca persoanele să ia în considerare toate aspectele, de la locul în care se află restaurantul la amplasarea în oraș.

Nu ar trebui să fie neglijat nici faptul dacă evenimentul a fost organizat de către miri sau dacă au apelat la serviciile unui specialist în organizarea evenimentelor.

România are cea mai mare inflație din UE

Amintim că România are cea mai mare inflație din UE. Datele publicate anterior de Eurostat arată că rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a înregistrat o scădere în luna ianuarie, coborând la 3,1%, față de 3,4% în luna decembrie.

Cu toate acestea, situația în România este alarmantă, țara înregistrând o rată a inflației de 7,3%, de două ori mai mare decât media din blocul comunitar și în creștere față de luna decembrie a anului trecut.