Pe multi, Craciunul ii duce cu gandul la cadouri. Un parfum, un inel, un ceas, o jucarie – orice poate aduce zambetul pe buzele ei, ale lui, ale prietenului, prietenei si, de ce nu, chiar ale sefului. Te intrebi ce sa le cumperi, pentru ca vrei ca darurile de anul acesta sa fie altfel. Ce sa alegi? Nimic mai simplu. Gandeste-te la lucrurile care crezi ca i-ar face fericiti.
Pentru o persoana deosebita, cum este sotia sau logodnica, nimic nu poate fi mai indicat decat stralucirea bijuteriilor. Orice femeie stie acest lucru si de aceea o bijuterie simpla ca forma poate fi valoroasa datorita materialului din care este creata. Asadar, un set de bijuterii (pandantiv si cercei) va fi intotdeauna un cadou superb. Dar si un halat de casa din matase, ori un roman de dragoste care o poate duce in lumea visurilor, sau chiar o poseta delicata, ce permite celui care o ofera sa ascunda in ea cadouri nastrusnice, toate acestea vor fi intotdeauna o bucurie.
Un cadou special poate fi si o seara romantica in doi, la lumina lumanarilor, intr-o ambianta cat mai placuta, care cu siguranta nu se va uita pentru multa vreme. Sotului, logodnicului sau prietenului ii poate fi oferit un set modern de barbierit (aparat de ras, gel sau spuma de ras si aftershave) sau un set de toaleta, cu deodorant si apa de colonie.
Obisnuieste sa intarzie? Poate ca ceasul pe care il are nu functioneaza bine. E punctual? Cu atat mai incantat va fi daca ii vei oferi un ceas bun.
Nu-l sperie norii si nici inaltimile. Atunci, un rucsac, o vesta cu multe buzunare sau chiar o pereche de ghete speciale pentru ascensiune, mai mult ca sigur ca-l vor arunca in al noualea cer. Dar nu uita de carti, casete video si audio sau de CD-uri. Cand alegi, priveste aceste cadouri ca pe un exercitiu de cunoastere a personalitatii lui.
Copiii sunt cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna. Ii scriu lui Mos Craciun si apoi, cu obrajii imbujorati, se uita sub pomul de Craciun. Ce puteti sa le oferiti pentru a-i face fericiti?
Visele noastre din copilarie erau populate cu papusi, seturi pentru mica gospodina sau trusa micii doctorite. In visele fetitelor si baieteilor de astazi au aparut jocurile pe computer si jucariile electronice. Nu trebuie, totusi, uitate seturile pentru fetite (cu o papusa, o perie, un set de pantofiori), jocurile din piese colorate cu care se pot face tot felul de figurine. Dulciurile si, de ce nu, chiar si o jachetica sau un pantalon le pot face mare placere.
Toate acestea au fost doar cateva sugestii. Fiecare va sti, cu siguranta, ce este mai potrivit sa daruiasca celor dragi. Oferta de pe piata este variata, existand posibilitati nelimitate de alegere a cadourilor.
Insa trebuie sa tinem cont de un singur lucru: spiritul Craciunului presupune altceva. Craciunul este perioada anului in care trebuie sa ne regasim pe noi insine, sa ne impacam cu ceilalti si mai ales sa ne gandim la cei dragi si sa invatam sa le rasplatim grija si dragoste, prin gesturi frumoase.
De aceea, cadourile pe care fiecare le gaseste sub brad in dimineata zilei de Craciun trebuie sa reprezinte gandul si sentimentul care ne-a inspirat sa-l oferim, si nu sa indeplineasca neaparat o necesitate.

Aida Damian