Românii cu venituri mici vor primi o nouă tranșă de bani pentru achiziționarea de alimente și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.
Dată când intră banii pe cardurile de alimente în iunie
Românii cu venituri reduse vor primi o nouă tranșă de bani pentru achiziționarea de alimente și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.
Luna iunie aduce vești foarte bune pentru un număr mare de români, în special pentru cei cu venituri mici. Aceștia urmează să primească suma de 250 de lei pe cardul de alimente.
Cardul de alimente este alimentat o dată la două luni, timp de 6 luni. În total se vor acorda 1.500 de lei. Două tranșe au fost deja distribuite în februarie și aprilie. Programul se adresează unui număr de peste 2.600.000 de români, care au venituri sub 2.000 de lei. Banii sunt destinați pentru cumpărarea de alimente și plata unor mese calde.
Perioada în care vor fi virați banii pe carduri este fixată între 15 și 25 iunie. Nu există o ordine în livrarea banilor pe cardul de alimente. Sunt 3 firme care au emis aceste carduri.
Ministerul verifică listele și le actualizează înainte de a vira banii
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventualele modificări față de listele anterioare.
Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice. Așadar, dacă deveniți eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste.
Cine primește banii?
Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie.
Pensionarii și familiile beneficiare ar trebui să primească tranșa a treia de bani după data de 15 iunie. Mai jos va spunem cine beneficiază de acest ajutor:
- Pensionarii care au un venit mai mic de 2.000 de lei
- Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total
- Familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei
- Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare.