Vești de ultimă oră pentru toți elevii, profesorii și părinții din România. S-a aflat când s-ar putea redeschide școlile blocate din cauza pandemiei de coronavirus. Noul ministru al Educației a făcut anunțul oficial.
Anunț de ultim moment care îi vizează pe elevi, profesori, dar și pe toți părinții din România. Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat verdictul. După mai multe consultări cu sindicatele și consiliul elevilor s-a aflat când s-ar putea redeschide școlile în România.
Când se redeschid școlile?
Sorin Cîmpeanu spune că semestrul II ar putea începe cu elevii în școli. Totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. „Școlile s-ar putea deschide pe data de 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică. După mai multe consultări cu specialiștii vom lua decizia și o vom comunica”, a spus Cămpeanu într-o conferință de presă.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre examenele naționale. „În cadrul acestei întâlniri am vorbit și despre importanța acțiunilor remediale pentru examenele naționale și nu numai, dar și rolul profesorului pentru acțiunea remedială. Este mult de recuperat. Se va elabora o tematică corelată cu ceea ce s-a predat și asimilat de elevi. Se profesionalizează managementul școlilor. Acesta trebuie să fie rezultatul”, a mai spus ministrul care vrea și o campanie de conștientiare a vaccinării în școli.
Burse pentru elevi
Ministrul Educației a vorbit și despre bursele elevilor. Acestea ar trebui să fie de 100 de lei, dar vor fi acordate în funcție de bugetul pe 2021. În 2020, bugetul acoperise doar jumătate din aceste nevoi. „Ministerul Educației susține bursele elevilor. Finanțarea se va face din bugetul educației, adică 550 de milioane de lei. S-a luat în considerare transportul elevilor”, a mai spus ministrul.
Mai mult, Câmpeanu a vorbit și despre măsurile de profesionalizare a managementului școlilor. „S-au analizat mai multe variante. Importanta cercetării la nivel universitar și susținerea unei informări corecte și complete despre vaccinare, făra obligativitate”, a explicat Cîmpeanu.