Datoria lui Becali către buget s-a dublat!
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, rămâne pe lista restanţierilor la bugetele de stat şi la data de 30 iunie, cu aceeaşi datorie cu care figura şi după primul trimestru al acestui an, respectiv 232 de milioane de lei, potrivit listei publicate joi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Pe listă continuă să figureze şi Florin Mateiu, din oraşul Victoria, cu aceeaşi datorie ca şi la 31 martie 2016, respectiv 102 milioane de lei.
Şi omul de afaceri Silviu Prigoană rămâne cu aceeaşi restanţă pe lista ANAF, de la un trimestru la altul, de aproape patru milioane de lei, în timp ce sumele acumulate de George Becali şi Cristian Ţânţăreanu au crescut la 9,6 milioane de lei (mai mult decât dublu faţă de 31 martie), respectiv 2,85 milioane de lei, de la 2,7 milioane anterior.
Pe de altă parte, fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi-a redus datoria la 56.861 lei, de la 73.700 lei anterior, iar Daciana Sârbu, la 1.739 de lei, de la 48.000 de lei în urmă cu trei luni.
În schimb, familia Ciorbea rămâne cu datorii mari la buget, respectiv aproape 200.000 de lei pe numele lui Victor Ciorbea şi peste 370.000 de lei pe numele soţiei sale, Lacrima Ciorbea.
Totodată, Elena Udrea figurează pe listă cu restanţe la bugetele de stat de aproximativ 50.000 de lei la 30 iunie 2016.
În schimb, Regele Mihai (Mihai I de Hohenzollern-Sigmaringen) nu mai figurează de această dată pe lista restanţierilor la buget.
Conform datelor publicate joi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), numărul persoanelor fizice cu datorii fiscale (mai mari de 1.500 de lei – n.r.) a scăzut în trimestrul al doilea al acestui an cu peste 60.000 faţă de primul trimestru, 126.365 de persoane fizice având, la 30 iunie, restanţe fiscale totale la bugetul de stat de peste 3 miliarde de lei.
'Din lista debitorilor cu obligaţii fiscale restante au fost excluse persoanele ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la buget, prin restituire sau rambursare', menţionează reprezentanţii ANAF.
Potrivit acestora, suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o nouă coloană denumită 'Observaţii', care conţine precizări privind starea juridică a debitorilor, respectiv insolvenţă, faliment sau insolvabilitate.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală publică trimestrial listele debitorilor, persoane juridice şi fizice, care au obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul sumelor neachitate până la data publicării listei, conform art. 162 din Codul de Procedură Fiscală. AGERPRES