Datoriile CFR către furnizorii de electricitate, de 1,2 miliarde de lei, încetinesc ritmul investiţiilor în economie, iar premierul Emil Boc a mandatat miniştrii Economiei, Transporturilor şi Finanţelor Publice să găsească soluţii, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax.

„Am mandat de la premierul Emil Boc ca, împreună cu ceilalţi miniştri, de la Finanţe şi Transporturi, să găsim soluţii. Eu privesc optimist situaţia. Cea mai mare problemă este cea a datoriilor CFR către furnizorii de energie, care sunt mai mari ca anul trecut. Asta încetineşte ritmul investiţiilor în economie. Ne blocăm singuri”, a spus Videanu, la închiderea conferinţei Eurelectric.

Anul trecut, CFR s-a angajat, printr-un acord cu furnizorii de energie, să plătească eşalonat datoriile.

„Acordul de anul trecut a fost respectat doar două luni. Trebuie ca şi Ministerul Finanţelor să găsească soluţii, în paralel cu restructurarea CFR. Ministerul Finanţelor se pare că nu a asigurat subvenţii suficiente”, a adăugat Videanu.

El a mai spus că şi producătorul de gaze Romgaz Mediaş „nu este foarte confortabil” în relaţia cu ELCEN şi combinatele chimice, în sensul că are probleme în încasarea datoriilor acestor companii.

SURSA:
Mediafax