"Am răspuns cu bună-credinţă", a spus Cameron în discursul televizat, spunând că nu a putut fi de acord cu modificările aduse tratatelor Uniunii Europene deoarece ar fi ameninţat viitorul competitiv al sectorului serviciilor financiare din Londra, o parte importantă a economiei Marii Britanii. El a subliniat că nu a făcut nimic pentru a compromite apartenenţa ţării la Uniunea Europeană.
"Marea Britanie rămâne un membru deplin al UE, iar evenimentele de săptămâna trecută nu au făcut nimic pentru a schimba acest lucru. Apartenenţa noastră la blocul comunitar este vitală pentru interesul naţional al Marii Britanii. Suntem o ţară bazată pe comerţ şi avem nevoie de piaţa unică pentru schimburi comerciale, investiţii şi locuri de muncă", a afirmat Cameron într-o dezbatere pe seama deciziilor de la summitul de săptămâna tercută.
În contextul în care 26 de membri ai Uniunii Europene au fost fie de acord cu planul propus, fie au promis că vor ridica acest aspect în Parlamentele lor, Cameron a primit critici dure. Vicepremierul Nick Clegg, liderul liberal-democraţilor, a spus BBC că Marea Britanie a fost pusă în pericolul de a fi "izolată şi marginalizată" în Europa.
Cameron a spus că alegerea cu care s-a confruntat nu a fost una uşoară, dar a fost corectă, precizând că nu are de ce să-şi ceară scuze. "Tratatul va oferi puteri fără precedent Comisiei Europene", a mai declarat premierul britanic.