După eşecul primelor 20 puteri economic ale lumii în a se pune de acord asupra unei creşteri a resurselor Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru ajutorarea unor ţări ca Grecia şi Italia, David Cameron a declarat că ţara sa se pregăteşte pentru o posibilă dispariţie a euro.

"Fiecare zi care trece pentru criza din zona euro este o zi care are un efect negativ pentru restul lumii economice", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă de la finalul summitului G20.

"Grecii trebuie să decidă dacă vor să rămână în zona euro, să accepte planul de ajutor care prevede reducerea datoriei care a fost negociat şi să-l facă să funcţioneze pentru ei în cadrul zonei euro. Sau dacă vor să urmeze o cale diferită", a precizat el.

"Ceea ce nu pot să facă, este să lase asta să treneze pe termen nedefinit. Lumea nu poate aştepta", a subliniat premierul britanic.

Marea Britanie nu este membră a zonei euro, care cuprinde 17 ţări, notează.

Vorbind despre paşii ‘pozitivi’ realizaţi la summitul G20 pentru combaterea crizei financiare din Europa, David Cameron a estimat că "lumea a arătat că este gata să acţioneze’. ‘Dar nu vreau să pretind că toate problemele zonei euro au fost soluţionate pentru că nu este cazul", a mai spus Cameron.
Sursa: Agerpres