DB Schenker a încheiat achiziţionarea societăţii româneşti de transport şi expediţii S.C. Romtrans S.A.. În săptămânile trecute DB Schenker a preluat mai mult de 99% din acţiunile Romtrans pe baza ofertei de preluare publicată de Schenker & Co AG, Viena.
Prin aceasta societatea românească de transport şi expediţii devine parte integrantă a reţelei internaţionale de transport şi logistică DB Schenker. Autorităţile antitrust din România, Germania, Austria şi Ungaria şi-au dat oficial acordul necesar în luna noiembrie.
„Cu Romtrans ca parte componentă a societăţii DB Schenker ne consolidăm semnificativ prezenţa în România. Prin aceasta ne mărim oferta transeuropeană şi vom putea pe viitor să satisfacem mai bine aşteptările clientelei noastre cu activitate internaţională“, a declarat şeful societăţii DB Schenker Dr. Norbert Bensel, managerul departamentului transport şi logistică de la DB Mobility Logistics AG.
Chiar şi în această perioadă de dificultăţi economice, România este considerată ca una din zonele Uniunii Europene cu cel mai rapid ritm de creştere şi constituie de aceea o piaţă atractivă pentru DB Schenker. Filiala concernului Deutsche Bahn vrea să aibă o participare mai mare ca până acum la dezvoltarea acestei pieţe şi, prin prezenţa ei în acest loc, să valorifice potenţialul de clienţi noi.
S.C. Romtrans S.A. cu sediul în Bucureşti, cu o cifră de afaceri de peste 90 milioane euro şi cu un număr de circa 1.500 de angajaţi este cea mai importantă casă de expediţii din România. În cei 14 ani trecuţi de la privatizarea din 1994, Romtrans s-a transformat dintr-o întreprindere de stat într-un grup de companii dinamice.
Astăzi societatea dispune de un număr de nouă filiale în România şi puncte de lucru în Germania, Austria, ţările Benelux, Ungaria, Moldova şi Georgia. Compania oferă servicii în domeniul transportului terestru, aerian şi maritim, servicii de expediţii feroviare, precum şi servicii vamale. În acelaşi timp, Romtrans oferă servicii auxiliare pentru activitatea de transport de marfă containerizată şi exploatează cu succes un terminal portuar care operează marfă convenţională în portul Constanţa de la Marea Neagră.