Cu toate acestea, de fiecare dată când pregătim ceva, este bine să știm ce cartofi să folosim, pentru ca produsul final să aibă cea mai bună textură și o aromă distinctă.
Din acest motiv, unii cartofi sunt mai buni pentru salate și piure, iar alții pentru prăjit.
Varietățile de cartofi diferă în raport cu nutrienții. Se știe că de acea cantitate de amidon din cartofi va depinde gustul și capacitatea cartofului de a fierbe, potrivit TastingTable.
Conținutul mai mare de amidon din cartofi se poate descompune, devenind mai cremos, de aceea acest tip de cartofi este folosit cu succes atunci când se prepară piure sau cartofi copți. În schimb, soiurile cerate sunt acele tipuri de cartofi care vor rezista mai bine la fierbere, motiv pentru care se folosesc la salata de cartofi.
S-a întâmplat frecvent ca, atunci când facem această garnitură extrem de populară, să constatăm că după ce am fier cartofii, aceștia să fie moi, fără o textură perfectă. Există un mic truc prin care putem ajuta cartofii pe care îi fierbem pentru salată să nu mai fie atât de moi: adăugarea unui strop de oțet în oala în care fierb.
Cum poate ajuta oțetul?
Odată ce ați stabilit că folosiți tipul corect de cartofi pentru fierbere, adăugarea unui strop de oțet în oala cu apă îi va ajuta să își păstreze forma. Acest truc, oferit de Home Cook World, impune fierberea cartofilor timp de 30 de minute și adăugarea sării și a unui strop de oțet în apa clocotită, după 13 minute.
Oțetul face ca odată ajunși în oala cu apă, cartofii să formeze o crustă subțire în exterior. Această crustă este tot ce trebuie pentru a-i ajuta să-și păstreze forma și să nu devină prea moi sau să se sfârâme.
Oțetul adăugat în timpul fierberii îi va face să devină fragezi, iar sarea îi ajută să elimine excesul de amidon și să nu se lipească unii de alții. Chiar dacă durează mai mult pregătirea cartofilor în acest fel, diferența este notabilă.
Puteți folosi orice tip de oțet
De asemenea, este important să rețineți că nu există un anumit tip de oțet care trebuie adăugat în apă. Folosirea oțetului alb, a oțetului de mere sau a oțetului din vin roșu funcționează la fel de bine pentru a păstra cartofii cât mai tari.
Data viitoare, când pregătiți un fel de mâncare care necesită cartofi fierți, încercați să adăugați oțet în oala cu apă! Cartofii nu se vor mai înmuia și vor fi perfecți pentru preparatul ales.