Se pare că există o soluție simplă și eficientă care poate transforma pulpele de pui la cuptor în preparatul dorit, adică suculent, crocant și cu o culoare aurie, ca-n revistele culinare. Apa fiartă turnată peste pulpele de pui, înainte de a le găti, este secretul pe care puțini îl cunosc.
Gospodinele știu că fierberea cărnii de pui ajută la descompunerea țesuturilor conjunctive și grase din carne. Este exact ceea ce se întâmplă la scară mai mică atunci când turnați apă fiartă peste carnea de pui ce urmează să fie gătită, la cuptor sau în tigaie.
Apa fiartă ajută la eliminarea excesului de grăsime
Folosirea apei fierte în acest fel ajută la eliminarea excesului de grăsime, iar rezultatul va fi o cină mai sănătoasă și mai delicioasă. Prin urmare, puteți avea pulpe de pui crocante fără să fie nevoie să gătiți acel țesut gras suplimentar. Tot ce trebuie să faceți este să puneți pulpele într-un castron și să turnați peste ele apă fiartă. Lăsați-le să stea așa câteva minute înainte de a le scurge de apă și a le usca. Apoi, asezonați pulpele de pui și gătiți-le cum doriți. Veți fi uimit de diferența pe care o poate face acest pas simplu.
Alte modalități de a face pielea de pui crocantă
Dacă nu vreți să turnați apă clocotită peste pulpele de pui, puteți încerca și alte metode pentru a obține acel strat crocant perfect. Chef-ul Alton Brown recomandă să gătiți puiul la aburi, înainte de a-l pune la cuptor. Deși recomandă acest lucru pentru aripioarele de pui, nu există niciun motiv ca această metodă să nu funcționeze și la pulpele de pui. Gătindu-le la abur, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute, reduceți grăsimea din pulpele de pui, făcându-le mai ușor de prăjit.
Acest amestec ajută la uscarea stratului exterior al pielii
Dacă nu aveți timp să faceți asta, încercați să amestecați puțin bicarbonat de sodiu și sare pentru a face pielea de pui mai crocantă. Acest amestec ajută la uscarea stratului exterior al pielii, lăsându-l să se rumenească mai ușor. Deși există mai multe moduri de a pregăti pulpele de pui, ar trebui să luați în considerare și cea mai bună metodă de gătit. Dacă vreți pulpe suculente și fragede, cel mai bine ar fi să le preparați la cuptor. Spre deosebire de pieptul de pui, sunt mai puține șanse ca pulpele de pui să se usuce dacă sunt gătite mai mult timp. Gătirea lentă a puiului va ajuta și la descompunerea unei părți din acel țesut conjunctiv, preparatul fiind mai fraged.
Cât de sănătoasă este carnea de pui
Carnea de pui conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie (carnea de vită sau porc), mai ales dacă pielea a fost îndepărtată și de metoda în care este preparată. De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine, niacină, seleniu și fosfor. Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă un sentiment reconfortant după ce am mâncat un bol cu supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun.