Criminalul din Bascov mergea rar la medicul său psihiatru
Eugen Smeureanu este medicul psihiatru care îl trata, încă din anul 2014, pe Viorel Stan, bărbatul din comuna Bascov, județul Argeș, care și-a ucis familia (părinții, fratele, sora și nepoțica de doar 5 ani).
Ultima lor întâlnire a avut loc în luna mai a acestui an. De atunci, psihiatrul n-a mai știut nimic de Viorel Stan.
„Îl aveam în evidenţă pe pacient din 2014. Nu venea constant la mine, venea de maximum cinci ori pe an. În restul timpului venea tatăl dânsului şi îi lua reţeta.
Nu am remarcat vreo înrăutăţire a stării pacientului în aceşti opt ani. Lucrurile au fost în ordine”, a precizat medicul psihiatru.
În urma crimei comise, medicul psihiatru a oferit câteva informații despre pacientul său. Potrivit spuselor sale, Viorel Stan era „izolat, închis în sine”, iar tatăl său „venea de 2-3-4 ori pe an să îi ia tratamentul”.
„De obicei venea tatăl dânsului să-i ia tratamentul și dânsul venea de 2-3-4 ori pe an. Familia era destul de protectivă, probabil nu voia să-l expună foarte mult.
Era mai puțin comunicativ, familia niciodată nu mi-a relatat niciun fel de tulburare de comportament mai ieșită din comun a pacientului. De obicei, era izolat, închis în sine”, a spus medicul psihiatru, relatează Digi24.
Întrebat dacă bărbatul respectiv mai avusese vreo problemă în trecut, Eugen Smeureanu a răspuns: „Au mers pe tratamentul schimbat, dar neurolepticul a rămas același”.
Criminalul din Bascov suferă de schizofrenie
Viorel Stan nu avea un loc de muncă şi stătea des în curtea casei, fiind o persoană izolată.
„ Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte.
Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a adăugat Eugen Smeureanu, într-un interviu acordat Adevărul.
Potrivit sursei citate anterior, Viorel Stan are schizofrenie. El se afla în evidenţa autorităţilor de ani de zile, dar nu mai fusese evaluat de comisia de specialitate din anul 2004, de când îi fusese eliberat certificatul de handicap permanent.
„Noi eliberăm doar certificatul de handicap, indemnizaţia o dau cei de la AJPIS şi Primăria Bascov.
La nivel naţional este o problemă şi legat de faptul că sunt puţine locuri cu spitalizare continuă în spitalele de psihiatrie”, a explicat Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeş.