De ce COVID-19 afectează persoanele mai în vârstă și cum poate fi inversată îmbătrânirea celulară

Bătrâni

O echipă de oameni de știință a găsit explicația pentru care persoanele în vârstă se infectează mai ușor cu COVID-19. Acum lucrează pentru a inversa procesul de îmbătrânire a sistemului imunitar al organismului.

Echipa de oameni de știință de la Institutul de Technologie Technion-Israel afirmă că a găsit o modalitate de a întineri procesul de îmbătrânire a sistemului imunitar al corpului, potrivit Jerusalem Post.

Profesorii Doron Melamed și Reem Dowery au căutat să înțeleagă de ce populația în vârstă este mai expusă la cazurile severe de COVID-19, dar și de ce vaccinurile par să fie mai puțin eficiente în rândul acestei populații. Rezultatele muncii lor au fost publicate luna aceasta.

Secretul începe cu celulele B, cunoscute și sub numele de limfocite B

Secretul începe cu celulele B, cunoscute și sub numele de limfocite B. Acestea sunt celulele care produc anticorpi împotriva oricărui agent patogen care pătrunde în organism. Acestea joacă un rol cheie în protejarea de viruși și de alte boli.

Celulele B sunt produse în măduva osoasă, apoi se deplasează prin sânge la ganglioni limfatici și splină, unde așteaptă pătrunderea agenților patogeni și apoi îi ”atacă”.

„Când sunteți tineri, aveți celule tinere, iar celulele tinere au o abilitate diversă de a recunoaște tot ce vine în corpul vostru”, a explicat Melamed pentru The Jerusalem Post.

Celulele B nu trăiesc mult. Mai degrabă, acestea sunt alimentate în mod constant de noi celule B trimise din măduva osoasă, creând ceea ce Melamed numește „homeostazie” – numărul total de celule B din măduva osoasă și din exterior care rămâne stagnant.

Celulele B se transformă în celule B de „memorie”

Cu toate acestea, celulele B nu dispar. Acestea se transformă în celule B de „memorie”, astfel încât dacă corpul este expus unui agent patogen anterior, individul nu se va îmbolnăvi.

Acest lucru se datorează faptului că răspunsul imun va fi rapid și robust și va elimina agentul patogen – adesea fără ca noi să simțim că am fost expuși. Spre deosebire de celulele B, celulele de memorie sunt de lungă durată.

Unul dintre motivele pentru care vârstnicii sunt mai expuși la COVID-19

Deci, ce se întâmplă când apare un nou agent patogen, precum coronavirusul? Nu există celule B tinere care să-L recunoască. Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanele în vârstă sunt mai expuse la COVID-19 sever și la multe alte boli.

După cum s-a menționat, acest lucru se întâmplă din cauza nevoii corpului de homeostazie, lucru descoperit de laboratorul lui Malamed în urmă cu un deceniu.

Dar în acest an, el a făcut un pas înainte și a descoperit mecanismul pentru a neutraliza sistemul. ”Am găsit semnale hormonale specifice produse de vechile celule B, celulele de memorie, care inhibă maduva osoasă în producerea de noi celule B”, a spus Melamed. „Aceasta este o descoperire imensă. Este ca și cum ai găsi un ac în carul cu fân”, spune profesorul.

De asemenea, înseamnă că, în timp, ar putea fi găsite medicamente sau tratamente specifice pentru a inhiba unul dintre hormonii din calea de semnalizare și a determina măduva osoasă să producă noi celule B.

„Acum înțelegem că există un fel de conversație între compartimentele din corp, între modul în care sunt produse celulele B și ceea ce controlează acest lucru”, a spus Melamed.

Între timp, el a recomandat ca medicii să folosească aceste cunoștințe pentru a proteja mai bine persoanele în vârstă, cum ar fi instituind un program de vaccinare destinat doar populației adulte care previne noile variante ale vaccinului cu o doză. suplimentară