De ce e bine să mergi zilnic la plimbare

În ciuda vremii tot mai reci de afară și a faptului că zilele sunt mai puțin lipsite de soare, plimbările și activitatea fizică joacă un rol important în viața oamenilor. Organismul are nevoie de mișcare pentru a funcționa fără probleme o perioadă cât mai lungă de timp.

Multă lume susține că nu are suficient timp la dispoziție pentru a ieși la o plimbare dar chiar și câteva minute pe zi sunt suficiente pentru a vedea schimbări pozitive. Dacă nu faci parte dintre persoanele care ies zilnic la mișcare sau ești curios de beneficiile pe care sportul le are asupra întregii sănătăți, iată câteva motive bune.

Te ajută să te menții în formă

Plimbările nu sunt o formă intensă de antrenament, dar nici nu ai nevoie să depui prea mult efort pentru a te menține în formă. În mod evident, cel mai important aspect este să fii constant și să ai un stil de viață cât se poate de sănătos.

O plimbare de o jumătate de oră, de câteva ori pe lună ar putea să te facă te se simți mai bine, dar beneficiile nu vor fi la fel ca atunci când faci acest lucru zilnic. Chiar și în zilele aglomerate poți alege să faci o plimbare pentru a face câteva cumpărături, pentru a merge la muncă sau a rezolva anumite sarcini. De asemenea, mersul pe scări în loc de lift nu trebuie nici el trecut cu vederea.

Te bucuri de peisaje frumoase

Un alt motiv bun pentru care ai putea merge zilnic la plimbare este faptul că vei respira aer curat în timp ce te bucuri de peisaje frumoase. O plimbare de după-amiază într-o zi călduroasă de toamnă este un moment oportun de a face câteva poze reușite cu telefonul.

Frunzele care își schimbă culoarea, castanele, animalele care se plimbă prin natură sunt doar câteva exemple de poze pe care le poți adăuga în albumul tău. Mai mult, te poți odihni preț de câteva minute pe o bancă și poți asculta piesele tale preferate pe Spotify, te poți uita la câteva clipuri amuzante pe YouTube sau poți să te joci câteva jocuri care îți stimulează mintea când timp te așezi la mesele digitale de poker sau când miști piesele virtuale la șah.

Îți crește stima de sine

O zi încărcată la muncă este un motiv bun de a merge la o scurtă plimbare, fie singur, fie alături de prieteni. În doar câteva minute vei simți că energia negativă și probleme au fost puse pe planul secund și te simți mai bine.

Studiile confirmă faptul că mersul pe jos eliberează endorfine – hormonul fericirii. Poate că ai observat că persoanele care merg în mod constant la sală sau la alergat au un alt tonus. Mai mult, la finalul zilei te vei simți mai bine știind că ai fost productiv și ți-ai pus corpul în mișcare, lucru care îți va crește și stima de sine.

Îmbunătățește calitatea somnului

Există o serie de factori care te împiedică să ai parte de un somn liniștitor. Printre aceștia ar putea fi și stilul de viață sedentar. Chiar dacă din punct de vedere fizic mintea ta este solicitată pe parcursul zilei, organismul are nevoie și de mișcare pentru a te simți mai energizat dar și mai pregătit pentru un somn relaxant.

Cercetătorii au dovedit că persoanele care fac plimbări în fiecare zi au parte de un somn mai relaxant, dar nu neapărat mai lung ca durată.

Există câteva cauze care ar putea duce la acest rezultat. Printre acestea se numără expunerea organismului la lumina naturală sau eliberarea organismului de stres.

Te fac mai creativ

Fie că este vorba despre o problemă la muncă a cărei soluție se pare că nu o mai găsești sau o altă problemă personală, o plimbare te ajută să te îți pui gândurile în ordine și îți oferă idei pe care ai putea să le încerci.

Nici nu este de mirare având în vedere că în momentul în care ești afară interacționezi cu mai multă lume și vezi diverse lucruri care ar putea să te inspire. La urma urmei, nu trebuie să uităm că marii artiști mereu își petreceau timpul afară pentru a-și găsi inspirația pentru următoarele capodopere.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este indicat să faci o plimbare zilnic. Pe undele dintre ele le cunoșteai deja, în timp ce altele te vor stimula, poate, să adopți un stil de viață activ.