Dacia Duster a fost declarat „cel mai ieftin SUV din lume” de către  World Record Academy. Citeşte mai jos de ce este SUV-ul românesc cel mai accesibil din lume.

Dacia Duster a fost lansat astăzi în ţara noastră la preţuri ce pornesc de la 10.500 de euro, fiind cel mai accesibil SUV din lume. Duster are un preţ atât de mic pentru că francezii au folosit piese de la alte modele ale grupului.

„70% dintre componentele Duster provin de la alte maşini din grup, cele mai multe de la Logan şi Sandero”, a declarat Vincent Carre, global marketing director pentru marca Dacia.

„Anumite componente au fost întărite pentru a face faţă experienţei off-road”, a adăugat acesta. Pentru versiunea 4×4 cei de la Nissan au oferit consultanţă şi nu numai, astfel încât, convertorul de cuplu, axa spate şi unele sisteme de control sunt preluate de la Murano şi X-Trail.

Legat de motorizarea considerata de mulţi slabă, oficialul francez a dat vina tot pe preţ afirmând: „clienţi Dacia sunt foarte sensibili la preţ. Considerăm că gama de motoare este suficient de mare, iar greutatea de numai 1.160 kg asigură performanţe foarte bune cu motorul dCi de 110 cai putere”.

SURSA: Renault.com