De ce fasolea este un superaliment natural?
Un specialist recomandă să mâncați fasole chiar dacă vă provoacă gaze. De ce? Pentru că ele conțin nutrienți sănătoși.
„Fasolea este unică pentru că este proteină și carbohidrați complecși”, a declarat Dr. Mopelola Adeyemo, nutriționist clinic la UCLA Health.
În conformitate cu recomandările nutriționale ale USDA, fasolea este, de asemenea, o legumă. Adeyemo a remarcat că nicio altă bucătărie nu are aceste atribute. Nu trebuie să consumați tone de fasole pentru a obține beneficii nutriționale.
„Unul dintre cele mai bune lucruri despre fasole este conținutul lor foarte ridicat de fibre”, a declarat Adeyemo pentru UCLA Health.
O porție de jumătate de ceașcă de fasole neagră are 8 grame de fibre.
„Asta înseamnă aproximativ 25% din totalul fibrelor de care aveți nevoie într-o zi doar în acea porție”, a declarat.
Fasolea este bogată în proteine pe bază de plante. Fie că sunteți vegetarian, vegan sau încercați să consumați mai puțină carne, aveți nevoie de proteine din alte surse. Fasolea furnizează elemente esențiale suplimentare. O jumătate de cană are 300-500 mg de potasiu (variază în funcție de fasole). Majoritatea oamenilor nu consumă suficient potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale. Fasolea este, de asemenea, bogată în:
- cupru;
- acid folic;
- fier;
- magneziu;
- vitamina B6.
Conținutul de fibre al fasolei este principalul său beneficiu pentru sănătate
Cu toate acestea, conținutul de fibre al fasolei este principalul său beneficiu pentru sănătate.
„Fasolea, datorită fibrelor sale, poate juca un rol semnificativ în utilizarea alimentelor ca medicament”, a declarat el.
„Fibrele scad cantitatea de colesterol absorbită atunci când mâncați.”
Adeyemo a declarat că conținutul ridicat de fibre scade glicemia, evită constipația, previne cancerul de colon și gestionează greutatea, scrie MedicalXpress.
„Combinația vă umple și vă menține senzația de sațietate mai mult timp”, a spus ea.
„Studiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat fasole au o greutate corporală mai mică și o circumferință a taliei mai mică decât cele care nu consumă.”
Fasolea produce balonare și gaze din cauza conținutului său de fibre, mai ales dacă nu mâncați suficient.
„Începeți cu o porție mică sau distribuiți consumul de fasole pe parcursul zilei”, a spus el.
„Nu trebuie să mănânci o porție întreagă la o singură masă sau să le mănânci în fiecare zi, deoarece organismul tău se obișnuiește mai mult cu fibrele adăugate.”
Ea a adăugat că experții recomandă înmuierea fasolei uscate peste noapte pentru a elimina substanțele chimice producătoare de gaze. Chimenul, coriandrul, feniculul și ghimbirul ajută la digestie. Toate soiurile de fasole sunt sănătoase.
„Diferențele în fibre, proteine și alte substanțe nutritive sunt minime”, a spus el.
„Așadar, alegeți fasolea care vă place cel mai mult.”